út., 9. prosinec 2014 15:43

Fotbalová Sigma na podzim nakročila zpět do první ligy

První polovina mise byla úspěšná. Takto by se dal zhodnotit podzim ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži pohledem olomoucké Sigmy. Hanáci zakončili úvod soutěže na prvním místě tabulky se čtyřbodovým náskokem na nepostupové pozice.

 

Olomouc - Olomoučtí fotbalisté vstupovali do sezóny druhé ligy jako největší favorit na postup s jasným cílem - zajistit si co nejdřív návrat mezi domácí fotbalovou elitu. Přes porodní bolesti v letních měsících se to týmu zkušeného kouče Leoše Kalvody povedlo na výbornou a mužstvo přezimuje v tabulce na prvním místě s dvoubodovým náskokem na druhý Varnsdorf. Další dva body zpět je na první nepostupové příčce Viktoria Žižkov.

Po prvních pěti kolech ale situace nevypadala vůbec růžově. "Na začátku jsem hráče i vedení upozorňoval na náročnost druhé ligy, protože tady byla třicet let jen první liga. Věděl jsem, že je druhá liga bojovnější a hráči si na to museli na začátku zvyknout." popisuje Kalvoda. Tým měl po pěti odehraných zápasech pouhé čtyři body."Zkušení hráči nezvládli svou šanci, tak dostali podruhé šanci mladí, dravější, kteří mají kariéru před sebou, a ti to zvládli," popsal trenér Kalvoda hlavní důvod obratu ve vývoji soutěže. Od domácího zápasu s Ústím nad Labem v šestém kole totiž Sigma nastartovala drtivou sérii bez porážky, která trvá stále. Stoprocentní úspěšnost hatí jen remíza na hřišti Karviné v předposledním zápase. "V Karviné to bylo na hranici regulérnosti. To už bylo hlavně o bojovnosti. Terény byly špatné, v Synot lize se dá hrát fotbal vždy, tady už ne," kritizoval Kalvoda.

Přes vydařený podzim vstoupí do zimní přípravy Sigma s posíleným kádrem. "Chtěl bych, aby do každé řady někdo přišel. S výhledem na to, že kdybychom postoupili, což samozřejmě chceme a věříme v to, aby nám ti hráči pomohli nejen na jaře, ale mohli pak nastupovat případně i v nejvyšší soutěži." plánuje Kalvoda. Naopak s některými zkušenými oporami už trenér počítat nemůže. "Do přípravy nenastoupí Tomáš Janotka, Aleš Škerle a Pavel Dreksa," řekl Ladislav Minář, sportovní manažer SK Sigma Olomouc. Naopak z hostování se vrací do kádru mladíci Petr Vavřík a Petr Ševčík.

 

 

Zobrazeno 1085 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 06:09
Pro psaní komentářů se přihlaste