pá., 29. duben 2022 02:30

Fury si připsal další drtivé KO a končí kariéru jako neporažený

Stylová rozlučka s kariérou od Tysona Furyho Stylová rozlučka s kariérou od Tysona Furyho Zdroj: Warren Little/Getty images
Londýn, Anglie – Až 94 tisíc fanoušků ve vyprodané Wemley aréně sledovalo suverénní výhru britského boxera Tysona Furyho nad jeho krajanem Dilianem Whytem. Gypsy king již před zápasem avizoval, že se jedná o jeho poslední klání mezi provazy a svou bohatou kariéru tak končí jako neporažený.

Stadion ve Wembley je kouzelný svatostánek, ve kterém si angličtí fotbaloví fanoušci užívají především zápasy své reprezentace. Nyní zde však došlo ke střetu dvou boxerských velikánů, které do ochozů přilákalo 94 tisíc natěšených fanoušků. Na jedné straně stál neporažený a podle mnohých jeden z nejlepších boxerů historie Tyson Fury, na straně druhé jeho krajan a vyzyvatel Dilian Whyte, který se dostal do podvědomí fanoušků především po výhře nad Novozélanďanem Josephem Parkerem.

Favoritem zápasu byl jednoznačně Tyson Fury, který v minulém klání porazil Deontaye Wildera, jehož roh v průběhu jedenáctého kola po smršti úderů od Furyho dokonce hodil ručník do ringu, čímž zápas předčasně ukončil. Tím se také zakončila trilogie zápasů mezi nimi, z nichž první skončil remízou a další dva opanoval právě Fury.

Po úvodních třech kolech zápasu s Whytem se toho příliš nestalo. Od čtvrtého kola však začal Fury postupně přebírat otěže duelu a svého soupeře častěji i přesněji zasahovat. V šestém kole svůj tlak vystupňoval a tvrdým spodním hákem poslal Whyta k zemi. Ten sice ještě stačil vstát před koncem počítání, avšak vzhledem k jeho neschopnosti rovného pohybu byl rozhodčí nucen zápas ukončit.

Tyson Fury již před zápasem prohlásil, že se bude jednat o jeho poslední klání kariéry. Podle jeho pozápasových slov zatím nemá v plánu toto rozhodnutí měnit a Whyte byl zřejmě opravdu jeho poslední soupeř. Gypsy King se s ringem loučí bilancí 32 výher a 1 remízy, hořký pocit porážky ve své profesionální boxerské kariéře nikdy nezažil.

Zobrazeno 456 krát
Naposledy upraveno: pá., 29. duben 2022 14:26
Pro psaní komentářů se přihlaste