čt., 12. duben 2012 14:18

Gurmáni, pozor! Prague Food Festival se blíží

  Přesně za 35 dnů končí předprodej vstupenek na třídenní svátek jídla – Prague Food Festival. Akce s mottem „Mysli globálně, papej lokálně.“ se bude konat pod širým nebem v Královské zahradě Pražského hradu, a to od pátku do neděle 25.   27. května vždy od 12 do 21 hodin.

V areálu o rozloze šesti hektarů bude k dispozici padesát gastronomických stánků, tři velké degustační stany a dohromady přes pětset míst k sezení. Své umění na festivalu předvedou ti nejlepší šéfkuchaři z nejvyhlášenějších pražských restaurací, ať už se specializují na domácí či zahraniční kuchyni. Chybět nebudou ani kuchaři z podniků, ve kterých připravují opravdu unikátní gastronomické zvláštnosti.

 

Návštěvníci mohou ochutnat množství specialit, například žabí stehýnka, plněné kachní žaludky, ravioly z ananasu, královské krevety, smažené střevlíky nebo parmazánovou zmrzlinu s fíky, a to vše pak zapít vínem, kávou, fresh džusy nebo nápojem ze zeleného ječmene.

Každý den bude probíhat také doprovodný program. V plánu je například degustace vín, soutěže, ochutnávky zdarma, škola čepování piva pod vedením mistra světa v čepování Lukáše Svobody, minikurz salsy taneční školy exoticDANCEntre nebo workshopy s výživovými specialisty. Pro děti bude k dispozici dětský koutek doplněný o kuchařskou školu s profesionálním kuchařem, který děti naučí vařit jednoduché a zdravé recepty. Chybět samozřejmě nebude ani řada hostů, a to jak z gastronomické oblasti, tak i zpěváci a další celebrity. Otevřený bude rovněž přímý prodej lahůdek českých i mezinárodních značek, které by náštěvník v supermarketech hledal marně.

Vstupenky v předprodeji se objednávají na webových stránkách www.praguefoodfestival.cz. Cena vstupenky 400 Kč zahrnuje vstup a balíček deseti Grandů na základní ochutnávku. Celý tým, který festival pořádá, se připravuje na velkou návštěvnost a dodává: „Doufáme, ale zároveň i věříme, že by se letos mělo zúčastnit více návštěvníků než loni. I když bude záležet na mnoha aspektech. Festival se také bude poprvé v historii konat na stejném místě, jako jeho předchozí ročník. Věříme tak, že si návštěvníci cestu na festival najdou.“

Zobrazeno 2804 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste