po., 8. prosinec 2014 19:05

Harry Potter se vrací s dvanácti novými příběhy

Londýn - Britská spisovatelka J. K. Rowlingová si připravila pro své fanoušky velmi originální vánoční dárek. Od pátku 12. prosince bude každý den ve dvě hodiny vycházet jeden nový příběh ze světa Harryho Pottera a poslední vyjde na Štědrý den.

 

Příběhy budou vycházet na serveru pottermore.com, kde se o tom zmínila sama autorka. Na tento web také odkazuje agentura AFP, která tuto informaci zveřejnila na začátku prosince. „Tento rok jsme výjimečně štědří, a tak vám přinášíme vánoční dárky v předstihu,“ stojí na stránkách. V povídkách se dozvíme více o Draku Malfoyovi, nové recepty na lektvary a také bude šance vyhrát nějaké ceny za vyřešení rébusů, které budou psány ve verších. „ Jsem opravdu zvědavý, jak to bude vypadat s odstupem času. Sama autorka pronesla, že je pár věcí, které by změnila a také jak si je ve skutečnosti představovala,“ vyjádřil se Václav Neveselý, jeden ze čtenářů oblíbené ságy.

Už dříve Rowlingová zveřejnila ne svém webu pokračující povídku. Příběh napsala z pohledu bulvární novinářky Rity Holoubkové a vypráví o čtyřiatřicetiletém Harrym, který se vydává na mistrovství světa ve Famfrpálu se svými přáteli Ronem a Hermionou a také s jejich dětmi Rose a Hugem. Od poslední knihy Potterovi přibyla jizva na tváři a šedivé vlasy a začal pracovat jako bystrozor.

Knížky J.K. Rowlingové se staly populárními po celém světě. Už od prvního dílu Harryho Pottera, který, vyšel v roce 1997, vypukla takzvaná "potterovská" mánie. Knížek se prodalo téměř půl miliardy a velký úspěch sklidilo také osm filmů, které se podle těchto knih natočily.

Poslední díl této úspěšné série s názvem Harry Potter a Relikvie smrti vyšel v roce 2007. K tomuto tématu se spisovatelka vrací už jen v podobě krátkých volně psaných příběhů. Další její knížkou je román pro dospělé Prázdné místo a také se pustila do série detektivek, kterých má v plánu vydat více než je knih Harryho Pottera a vydává je pod pseudonymem Robert Galbraith.

 

Zdroj fotografie: www.lidovky.cz

Zobrazeno 1844 krát
Naposledy upraveno: út., 9. prosinec 2014 08:09
Pro psaní komentářů se přihlaste