út., 24. březen 2015 14:19

Havířov hledá hvězdu

K 60.výročí založení města Havířova se Základní škola Na Nábřeží rozhodla uspořádat celoměstskou soutěž základních škol s názvem „Havířov hledá hvězdu“. Akce pořádaná pod záštitou Magistrátu města má přispět k rozvoji kulturního, společenského a sportovního vyžití dětí. „Chtěli bychom se touto akcí přidat ke všem, kteří se snaží děti motivovat a nabídnout jim jiné možnosti smysluplného využití volného času,“ řekla hlavní organizátorka Šárka Tedesco.

Akce se může zúčastnit každý žák. Cílem není najít nejtalentovanější děti, ale umožnit jim objevit a předvést své dovednosti. Soutěží se v jakémkoli oboru umění a sportu, zúčastnit se tedy mohou všichni od zpěváků, recitátorů a mimů až po mažoretky, tanečníky, akrobaty s míčem nebo sportovce.

Stejně jako každá jiná soutěž má i tato svá pravidla. Proběhne ve dvou kolech - v základním, které se uskuteční na domovských základních školách účastníků, a ve finálovém. Žáci mohou bojovat ve třech kategoriích. Mladší je pro žáky prvního stupně a starší pro druhý, poslední kategorií jsou skupinová vystoupení o 2 až 20 účastnících různého věku. Délka soutěžního příspěvku jsou 2 minuty. Do finálového kola postoupí vždy vítězi jednotlivých kategorií. Porota základního kola má pět členů, čtyři zástupce dané školy a jednoho zástupce organizátora akce, což je v tomto případě základní škola Na Nábřeží.

Samotné finálové kolo proběhne 11.června v KDPB ve dvou představeních. Podpořit své vítěze mohou přijít všechny školy, kamarádi i rodinní příslušníci. Finálovou porotu tvoří čestní hosté, zástupci vedení města Havířova a sponzoři. V rámci finále proběhne také divácká soutěž, v níž mohou návštěvníci soupeřit o nejlepší transparent. Na nejúspěšnější účastníky a vítěze čekají hodnotné ceny.

foto: Břetislav Holesz

Zobrazeno 2266 krát
Naposledy upraveno: pá., 3. duben 2015 20:58
Pro psaní komentářů se přihlaste