ne., 7. prosinec 2014 23:18

Hearthstone se dočkal prvního rozšíření

Sto dvacet nových karet, tzv. spectator mód nebo nová hrací plocha. Nově navíc na tabletech s Androidem. Karetní hra Hearthstone z dílny Blizzard Entertainment se dočkala svého prvního rozšíření Goblins vs. Gnomes. Hráči v USA a Oceánii mohli novinku okusit 8. prosince, Asie a Evropa o den později. Už dva dny před vydáním expanze dal Blizzard hráčům možnost nové karty otestovat v herním módu arén.

 Goblins vs. Gnomes do hry vnesl 120 nových karet, které si mohou hráči pořídit v nových balíčcích. Ty půjdou, stejně jako ty současné, koupit v herním obchodě buď za virtuální měnu, nebo za reálné peníze. Současné Expert balíčky, které se nově jmenují Classic, mohou hráči získat stále stejným způsobem. Jako odměnu z arény však vždy dostanou balíčky nové.

"Expanze do hry přináší zcela nový druh karet, Mechanoidy. Hře dodávají moment překvapení a hráčům umožňují využít kreativní myšlení. Připravte se, že to bude zajímavé," napsali vývojáři v jedné z oficiálních zpráv.

Hráčská komunita však vyjadřovala obavy, že přílivem tolika nových karet, jež navíc fungují na principu náhody, se ze hry stane nekontrolovaný chaos. "Hodláme pokračovat v balancování hry. Naším cílem je udělat Hearthstone zábavný a přístupný pro všechny," uklidňoval hráče Aratil, jeden z vývojářů.

Kromě zbrusu nových karet se hráčská komunita dočkala i spectator módu, po němž tolik volala. V praxi systém funguje tak, že hráče, jehož hru chcete sledovat, musíte mít mezi přáteli a on navíc musí každého diváka schválit. Blizzard také uzpůsobil hru pro tablety s operačním systémem Android.  Kosmetickou novinkou je pak přidání nové hrací desky.

Hra Hearthstone vyšla v únoru letošního roku a během několika měsíců dosáhla na metu dvaceti milionů hráčů. Na letošním BlizzConu se šestnáct nejlepších utkalo o titul světového šampiona. Ten nakonec ukořistil americký hráč Firebat a kromě poháru si odnesl výhru 100 tisíc dolarů.

Zdroj fotografie: battle.net

Zobrazeno 1365 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 11:51
Pro psaní komentářů se přihlaste