čt., 18. listopad 2021 22:27

Hlavní hrdinové Harryho Pottera se vrací

Ronald Weasley, Hermiona Grangerová a Harry Potter Ronald Weasley, Hermiona Grangerová a Harry Potter Zdroj: https://favim.com/image/2120723/
Nedávno oslavil první díl této kouzelnické ságy "Harry Potter a kámen mudrců" neuvěřitelných 20 let od své první premiéry v kinech. Proto k tomuto výročí dostali fanoušci nečekaný dárek v podobě novoročního speciálu, ve kterém se sejde Harry, Ron a Hermiona opět pohromadě.

Romány, podle kterých byly poté natočeny filmy, zachycují dobrodružství tří přátel Harryho Pottera, Ronalda Weasleyho a Hermiony Grangerové, kteří studují na Škole čar a kouzel v Bradavicích. Samotný Harry Potter se po dobu všech filmů potýká s pánem zla Lordem Voldemortem, který mu a jeho přátelům znepříjemňuje život na škole. Příběh těchto kouzelníků skončil před deseti lety filmem Harry Potter a relikvie smrti: 2. část, což byla pro všechny smutná zpráva.

Dnes ale fanoušci kouzelnického světa skáčou nadšením. Stanice HBO Max odvysílá 1. ledna následujícího roku speciál nazvaný "Return to Hogwarts", tedy návrat do Bradavic, který bude pro všechny příznivce pohledem do magické minulosti. K této příležitosti vydala společnost také upoutávku, která ale nenabídne žádné nové záběry. Je to pouze kompilace scén z všech osmi filmů o nadaném kouzelníkovi. Nevystoupí zde jen legendární trojice Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson. Diváci se také mohou těšit na osobnosti jako Helena Bonham Carter (představitelka Bellatrix Lestrange), Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Tom Felton (Draco Malfoy) nebo Gary Oldman (Sirius Black).

Retrospektivní speciál nabídne nahlédnutí do zákulisí natáčení nebo rozhovory s jednotlivými herci, kteří v Bradavicích strávili zdárnou část života. "Tahle retrospektiva vzdává hold všem, jejichž životy poznamenal tenhle kulturní fenomén - od talentovaných herců a štábu, kteří dali téhle sérii srdce a duši, až po nadšené fanoušky, kteří udržují ducha kouzelnického světa naživu i dvacet let poté," uvedl Tom Ascheim, prezident Warner Bros.

 

Zobrazeno 776 krát
Naposledy upraveno: čt., 18. listopad 2021 22:45
Pro psaní komentářů se přihlaste