ne., 9. listopad 2014 00:54

Hobbit: Bitva pěti armád

Světová premiéra posledního dílu epické trilogie se odehraje v Londýně už prvního prosince tohoto  roku. Prvního veřejného promítání se zúčastní samotní herci i oscarový režisér celé ságy Peter Jackson. V České republice se fanoušci dočkají premiéry až o deset dní později.

Bilbovi Pytlíkovi a společenství trpaslíků se v posledním díle podařilo dobýt své dávno ztracené království pod horou – Erebor. Drak Šmak,do té doby spící uvnitř komnat plných pokladu v podobě zlata a drahých kamenů se ale probudil a rozzuřený se rozhodl zaútočit na nedaleké Jezerní město. Thorin,vůdce tpaslíků a právoplatný dědic trůnu, posedlý hromaděním znovu nabytého pokladu si nejspíš ani neuvědomuje co vlastně způsobil.

Daleko větší nebezpečí trpaslíky ale teprve čeká a to v podobě obrovské armády Skřetů a Vrrků,která pochoduje k Ereboru. Budoucnost středozemě visí na vlásku a Elfové, v čele se svým králem Thranduilem, trpaslíci a lidé z Jezerního města budou tak postavení před rozhodnutí, zda zapomenou na vzájemnou nesnášenlivost a sjednotí se proti společnému nepříteli nebo budou jeden po druhém zničeni.

Příběh trilogie je zasazen do fiktivního světa jménem Arda popsaném v knize Silmarillion a časově zapadá do období před Pánem prstenů. Ačkoliv musela být filmová verze v několika částech upravena, drží se původní psané předlohy.

Třetí díl Hobita je závěrečnou částí filmové trilogie natočené na motivy fantasy románu spisovatele J. R. R. Tolkiena. Původní koncept filmů počítal pouze se dvěma díly a tak musel být původní název třetího dílu „Hobit aneb cesta tam a zase zpátky“ změněn na ten současný,který daleko lépe vystihuje podstatu a děj tohoto pokračování,uvedl na svém facebookovém profilu sám Peter Jackson.

Bitva pěti armád tak určitě patří mezi nejočekávanější tituly letošního roku a u její celosvětové tržby se očekává,že bude opět utočit na miliardovou hranici tak jak to bylo u předchozích dílů.

 

Zobrazeno 1633 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste