po., 27. duben 2015 16:13

Hokejová Síň slávy má svou expozici

Praha - Funkcionáři Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) se nechali inspirovat kanadskými kolegy a vybudovali kamennou expozici Síně slávy českého hokeje. Tu nechal svaz postavit v pražské nákupní galerii Harfa, která se nachází nedaleko O2 arény. Slavnostní otevření této výstavy je plánované na pondělí 27. dubna. Pro veřejnost se otevře o den později.

 

Celý nápad vybudovat trvalou expozici přišel teprve před necelými čtyřmi měsíci, kdy předseda ČSLH Tomáš Král předložil návrh na zhotovení. Cílem výkonného výboru ČSLH bylo stihnout otevření expozice ještě před začátkem hokejového mistrovství světa, které začíná prvním květnovým dnem. "Bylo to hektické. Povedlo se to přispěním všech lidí, kteří se na tom podíleli, vlastně za tři měsíce. To považuji dneska skoro za neuvěřitelné," řekl České televizi předseda ČSLH. Slavnostní otevření Síně slávy českého hokeje bude začínat v 16 hodin. Účastnit se ho budou legendy jako Jan Suchý, Jiří Holeček nebo Milan Nový.

Centrem celé výstavy bude místo, kde budou vystaveny jména všech 118 členů hokejové Síně slávy. Je možné si také na obrazovkách u jmen legend přečíst jejich životopis nebo nahlédnou do jejich fotogalerie. Lákat diváky budou také hokejové trenažéry, které jsou jediným exemplářem v Evropě. Stejné mají jen v kanadské hokejové Síni slávy, která se nachází v Torontu a sloužila jako inspirace k celému projektu. "Jsou tady trenažéry na přesnost střelby, střelba s tečí nebo přesnost přihrávky," řekl pro ČT Otakar Černý, člen výkonného výboru ČSLH. Návštěvníci se také mohou těšit na repliku šatny národního týmu, interaktivní mapu světového hokeje nebo si mohou prohlédnout originál trofeje pro mistry světa.  

Zdroj obrázku: Facebooková stránka MS IIHF 2015 

 

Zobrazeno 1774 krát
Naposledy upraveno: po., 27. duben 2015 18:34
Pro psaní komentářů se přihlaste