po., 30. březen 2015 00:37

Hokejové klání univerzit ovládla VŠB

Ostrava - Hokejové derby univerzit se v Ostravě pomalu ,ale jistě zabydluje. Důkazem toho je již druhý ročník této populární akce, která se inspirovala u již tradičních hokejových zápolení univerzit v Brně či Praze. Ostravské derby se konalo ve středu 25. března na Zimním stadionu v Porubě, kde se utkali studenti Vysoké školy báňské (VŠB) se studenty Ostravské Univerzity (OSU). Minulý, premiérový ročník ovládli hokejisté z OSU, kteří si poradili se svým soupeřem v poměru 5:2.

 

Hodinu před vypuknutím zápasu se před stadionem shromažďovali studenti, kteří se přišli podívat a podpořit svou univerzitu. Utkání zahájila státní hymna, po které přišlo na řadu úvodní buly. To si vzali na starost rektor VŠB Ivo Vondrák a prorektor OSU Roma Hájek. Po zahajovacích oficialitách se rozhořel boj. Ať už mezi hráči na ledě nebo mezi fanoušky v hledišti, kteří byli rozděleni do dvou sektorů podle příslušnosti k univerzitě. 

První třetina nabídla převážně svižný hokej opepřený souboji o každý puk. Do vedení se dostala VŠB, ovšem OSU záhy srovnala. Do kabin šli nakonec veselejší hráči z Vysoké školy báňské za stavu 2:1. Druhou periodou pokračoval tlak VŠB, ovšem hráči z ostravské hrozili z brejků. Hráči VŠB, hrající v červených dresech, využili tlaku a prosadili se hned dvakrát. Zatímco hokejisté OSU, oděni do černobílých dresů, vstřelili pouze jednu branku. Před třetí třetinou platil stav 4:2. Během závěrečné části byla na hráčích znát únava a hokej byl spíše bitvou než podívanou. Hráči v červených dresech se gólově prosadili ještě dvakrát a ačkoli černobílí závěrem tlačili na soupeře a výrazně jej přehrávali, nedokázali vsítit víc než jednu branku. Vítězem se stali studenti Vysoké školy báňské, kteří vyhráli 6:3 a oplatili OSU loňskou porážku. 

Bitva se nevedla pouze na ledě, ale také v hledišti, kde se tísnilo přibližně čtyři a půl tisíce fanoušků. Příznivci obou univerzit se snažili hnát své spolužáky hlasitým pokřikováním, bubny anebo pískotem. Zároveň organizátoři vyhlásili soutěž, která univerzita dříve vypije dvacet sudů piva. Toto zápolení rovněž ovládla VŠB a stala se tak dvojnásobným vítězem. O doprovodný program se postarali soutěže na ledě v bodyzorbingových koulích, kdy vybraní studenti soutěžili o hodnotné ceny. Před stadionem si bylo možné koupit také tričko s potiskem univerzity za cenu sto padesáti korun, přičemž z ceny každého trička putovala padesáti koruna na charitativní účely. 

Organizátoři byli s vývojem i výsledkem celé akce spokojeni.  "Je to paráda, jsme rádi, že je hala opět zaplněná. Děkujeme všem, kteří dorazili a podpořili svou univerzitu řevem," podotkl pro Deník organizátor Michal Dombrovský. Druhý ročník Ostravského hokejového derby se uzavřel a králem Ostravy se stala VŠB. 

Zdroj fotografie: facebook Ostravské derby 2015

 

Zobrazeno 1674 krát
Naposledy upraveno: út., 7. duben 2015 19:47
Pro psaní komentářů se přihlaste