so., 6. prosinec 2014 21:53

Hotel Dukla se bude bourat

Dukla bude zbourána, rozhodlo o tom referendum. Nyní probíhá konkurz na firmu, která demolici provede. Hotel bude v provozu až do konce března příštího roku. Nyní zde bydlí asi 60 lidí, kteří se budou muset vystěhovat. Mezi jejími obyvateli jsou i důchodci, matky s dětmi, nezaměstnaní a sociálně slabší, které hledání nového bydlení děsí z finančních důvodů. 

 

„Jsou tady matky s dětmi, důchodci a lidé, kteří normálně pracují, ale prostě nemají peníze na pořádné bydlení. Proč město do opravy hotelu neinvestuje a neudělá z něj byty?" vyjádřila se Jana Hlivová, obyvatelka Dukly. Podle starosty Blanska Iva Poláka město na sociální byt nemá. V podobné cenové relaci však mohou lidé sehnat bydlení v blanenském hotelu Probe. 

Vedení města počítá s tím, že demolice chátrajícího hotelu z roku 1981 a následná úprava volného prostranství bude stát deset miliónů korun. „Při demolici se musí zajistit maximální bezpečnost v okolí hotelu. Dukla stojí v centru města a přes silnici jsou obytné domy. Jednorázový odstřel celé budovy je tedy prakticky vyloučen. Dukla se bude bourat postupně," řekl Polák. Úprava prostoru bude laděna s architekty. Zatím to vypadá na malý park.

Zdroj foto: Blanenský deník.

Zobrazeno 1703 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste