út., 31. říjen 2023 17:33

Hradecká náplavka ožila uměním

Mint market v Hradci Králové Mint market v Hradci Králové Zdroj: Julie Březinová
Hradec Králové - Poslední zářijovou sobotu se hradecká náplavka proměnila v místo, kde každý malý umělec nebo prodejce mohl předvést co umí. Akce s názvem Mint market probíhala od 10 do 17h na Smetanově nábřeží.

V sobotu 30.9. se v Hradci Králové konal již 9. ročník akce Mint Market. Akce probíhala během celého dne od 10 do 17 h se na Smetanově nábřeží.

Mint market je akce, která dává příležitost lidem, kteří něco vytváří, aby své ručně dělané kousky představili veřejnosti. Nejedná se pouze o akci, která by byla typická pouze pro Hradec Králové, tato akce se koná hned v 24 městech celé České republiky. Jedním z měst je i Olomouc, kde Mint market proběhl 23.9.2023. Dalšími městy, kde se Mint market každoročně koná jsou například Praha, Litomyšl, Kutná Hora, Brno, Jindřichův Hradec, Ostrava a Pardubice. V letošním roce se ještě můžeme těšit hned na několik Mint marketů po celé republice. Níže naleznete kalendář, který uvedl na svých webových stránkách tým projektu Mint.

kalendář akcí 2023

Historie Mint market sahá až do roku 2010, akce má za sebou tedy již 13 let tradice. Úplně první Mint market se konal v Praze, původně ještě pod názvem Holešovice Fashion Market. V roce 2015, kdy zájem prodejců a návštěvníků o tuto akci vzrostl, se akce přesunula na Smíchovskou náplavku, již ale pod názvem, který známe dnes, tedy Mint Market. 

V Hradci Králové se představily značky s autorskou módou, šperky a designem! Mohli jste narazit na spoustu pěkných kousků oblečení od českých výrobců. K mání byly konkrétně ručně šité sukně, trička s originálním potiskem nebo porcelánové hrníčky. Nechyběla ani celá řada kožených doplňků, jako jsou pásky, batohy a kabelky. Byl zde i velký výběr originálních šperků z kvalitních materiálů. V neposlední řadě zde bylo i zastoupení bio kosmetiky.

Zároveň na Smetanově nábřeží probíhala oblíbená gastronomická akce Nábřeží žije jídlem, kde se představily ty nejlepší stánky z místních bister a kaváren. Akce proběhla ve velmi příjemné atmosféře a užil si ji každý, kdo měl byť jenom cestu kolem. 

 

 

Stáhnout přílohy:
Zobrazeno 296 krát
Naposledy upraveno: út., 31. říjen 2023 18:49
Pro psaní komentářů se přihlaste