út., 14. listopad 2023 21:32

Hvězdná neplecha ukončena. Beseda pro milovníky nejen Harryho Pottera, ale i noční oblohy

Bára Loukotová Bára Loukotová Zdroj: riegrova51.cz
OLOMOUC - Bára Loukotová, známá především díky jejímu úspěšnému podcastu Neplecha ukončena o mladém kouzelníkovi z Bradavic, navštívila se svou besedou i Olomouc. V pátek 10. listopadu se tak návštěvníci Pevnosti poznání dozvěděli něco nejen o významu jmen postav ze slavné knižní série, ale také o Báře samotné.

Neplecha ukončena je nejpopulárnější podcast o knihách Harry Potter v České republice, dokonce se letos umístil jako druhý v žebříčku nejzábavnější podcast roku 2023. Bára v něm kapitolu po kapitole dopodrobna rozebírá svět kouzelníků a vše s ním spojené. Epizody má velmi poctivě promyšlené a příprava jí trvá zhruba 40 hodin týdně. Do toho všeho se rozhodla ještě letos na podzim objet sedm měst s její besedou Hvězdná neplecha ukončena.

Olomouc byla již pátým městem na programu a v páteční podvečer se v Pevnosti poznání sešly desítky milovníků čar a kouzel, aby si poslechly zajímavosti nejen ze světa kouzelníků, ale také o Báře samotné. Krátce po sedmé tak začal rozehřívací kvíz s nelehkými otázkami, kde se soutěžilo o anotovaný první díl knižní série. “Vždycky si říkám, jak to udělat, abych na besedách nebyla nervózní já, ale vy,” sdělila s úsměvem publiku. Následovala přednáška o mytologickém a etymologickém významu jmen a příjmení sedmi postav z knih od J.K.Rowling. Zazněla známá jména jako třeba Sirius Black nebo Draco Malfoy, ale i méně známá naříklad Delphini, postava z divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě.

Během celé besedy se mohli účastníci přes stránky anonymně ptát na různé otázky a na konci byla část z nich zodpovězena. Zazněly dotazy na téma ze Harry Potter, nebo o Báře samotné. Lidé chtěli vědět, jak fungují kouzelnické daně, jaký význam má Báry tetování, či jaký má pocit z návštěvy Olomouce. “Jsem tady poprvé a musím říct, že jsem až překvapená, jak skvělá je zde atmosféra. Každé město je úplně jiné, lidé se smějou jiným vtipům, jinak reagují, ale vždycky si to společně užijeme,” prozradila. Lidem pak dala možnost se s ní po besedě vyfotit, nebo zeptat na otázky, které nestihly být zodpovězeny.

Zobrazeno 384 krát
Naposledy upraveno: út., 14. listopad 2023 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste