po., 2. březen 2015 14:53

Jágr má za sebou druhý zápas v novém týmu

Florida – Dva kanadské body si připsal Jaromír Jágr ve svém druhém zápase v dresu floridských panterů. Díky vstřelené brance se dotáhl v historickém pořadí střelců NHL na Phila Esposita a stal se první hvězdou utkání, ve kterém vyhráli Panteři z Floridy nad týmem z Tampy Bay 4:3.

 ,,Doufejme, že budeme hrát stejným způsobem jako dnes a včera a uvidíme, co z toho bude," vyjádřil se po druhém zápase ve svém novém působišti Jágr. Přestup české hokejové legendy na slunnou Floridu, byl pro mnohé fanoušky překvapivý. Už několik týdnů bylo sice zřejmé, že Jaromír Jágr nebude po přestupovém období hájit dres New Jersey Devils. Otázkou zůstávalo, kdo bude největším zájemcem o slavnou "osmašedesátku". Spekulace se šířily okolo více týmů. Americká média považovala za největší favority na Jágrovi nové zaměstnavatele tymy Bostonu a Pittsburghu. Překvapením tedy bylo, když ze zámoří přišla zpráva o Jágrově přestupu na Floridu. Jelikož se Panteři nachází mimo postupovou osmičku, budou si muset účast ve Stanley Cupu ještě vybojovat. „Nemám problém s tím, že jdu na Floridu. Udělám maximum, abych jí co nejvíc pomohl. Beru to jako další výzvu," komentoval pro isport.blesk.cz Jágr rozhodnutí vedení Devils o svém prodeji.

Do prvního zápasu proti Buffalu nastoupil Jágr bez jediného tréninku s Pantery a spíše se sehrával s mladými spoluhráči z útoku, kteří by mohli být jeho dětmi. O den později už v elitní formaci proti Tampa Bay Lightning zářil. Vstřeleným gólem otevřel skóre zápasu a zároveň se dotáhl v historickém pořadí střelců NHL na pátého Phila Esposita. Po soupeřově vyrovnání přihrával na druhý gól domácích, jehož střelcem se stal Alexander Barkov. Florida, i díky Jágrově výkonu, který byl vyhlášen první hvězdou utkání, vyhrála 4:3. Stále tak může pomýšlet na vysněný postup do vyřazovacích bojů.

Zobrazeno 1743 krát
Naposledy upraveno: so., 21. březen 2015 20:41
Pro psaní komentářů se přihlaste