pá., 12. prosinec 2014 06:19

Jágr přepisuje opět tabulky. V kanadském historickém bodování je už pátý

V posledních několika týdnech chválila zahraniční i tuzemská média především Jakuba Voráčka, který svými výkony vévodil kanadskému bodování zámořské NHL. Včerejší noc ale patřila jiné hvězdě, Jaromíru Jágrovi. Ten v utkání proti CarolineHurricanes přispěl gólem a přihrávkou k vítězství svého týmu. Zároveň opět přepsal historické tabulky. Dostal se na pátou příčku o bod před Marcela Dionnea.  Na svém kontě má už 1772 kanadských bodů.

V této chvíli jsou před Jágrem pouze čtyři velké hvězdy NHL. Nedostižný WayneGretzky, Mark Messier, GordieHowe a Ron Francis, kterého by Jágr ještě letos mohl předběhnout. Na něj česká hokejová ikona ztrácí pouhých 26 bodů. Za svůj výkon si vysloužil obdiv trenéra Ďáblů Petera DeBoera. "Každý den si připomínám, jaké mám štěstí, že mohu spolupracovat s tak výjimečným hokejistou, jako je on," uvedl pro hokejový server nhl.com.

Na druhé straně sledovali skvělý výkon Jágra trio Tlustý, Jordán, Nestrašil. Posledně zmiňovaný si také zapsal jeden bod za přihrávku proti Jágrovu celku. Po zápase pak chválil představení, které předvedl už dvaačtyřicetiletý matador z Kladna. "Hrát proti němu je něco skvělého, to co předvádí několik let v NHL je motivací pro všechny mladé hráče," řekl po zápase Nestrašil pro nhl.com. 

Právě tento třiaadvacetiletý mladíček poprvé letos naskočil v dresu Detroitu do Národní hokejové ligy.  Po třinácti zápasech byl ale vyměněn do Caroline ke svým krajánkům. Dostává mnohem více prostoru na ledě a na jeho výkonech je to znát. V posledním utkání strávil na ledové ploše dokonce přes 17 minut, což je více než slušná porce na nováčka. Jeho kvalit je si vědom i trenér Peters. "Andrej se zlepšuje každým zápasem. Musí na sobě ale dál tvrdě pracovat," prohlásil po utkání trenér na adresu českého útočníka pro nhl.com. 

Zdroj fotky: www.nhl.sk

(baš)

 

Zobrazeno 1256 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste