ne., 26. duben 2015 12:10

Jarní etapa Olomoucké Flory se pomalu chýlí ke konci

I když je dnešek posledním dnem každoroční zahradnické výstavy pořádané zde v Olomouci, davy lidí stálé proudí na Olomoucké výstaviště a samotná výstava je stále v plném proudu. Lákadlem posledního dne může být také to, že některé prodejní stánky mají poslední den výstavy výrazné slevy na své zboží. 

 

První letošní etapa této akce určené hlavně zahradníkům začala již ve čtvrtek 23. dubna ráno. Počet návštěvníků byl vysoký už v první dva dny otevření, největší nával ale pořadatelé tradičně čekají o víkendu. Výstaviště rozdělené do několika pavilonů nabízí kromě širokého sortimentu zahradnického zboží také výstavy samotných rostlin, vzácných květin, stromů i zvířat. Každý s pavilonů byl zaměřen na jiný druh flóry, od exotických druhů rostlin až po tradiční rostliny, které nalezneme i u nás v České republice. 

I když je akce zaměřená na zarputilé zahradníky, organizátoři se snažili udělat radost i ostatním. Neprodávali se zde totiž jen potřeby pro zahradu, ale také do domácnosti. Stánky s kuchyňským nádobím, kořením i oblečením měly také početné zastoupení. 

Kulturní program zahrnující soutěže a pěvecké vystoupení se postaral o zábavu hlavně dospělých návštěvníků výstavy. Nezapomnělo se ani na ty nejmenší, pro ně bylo připraveno nespočet soutěží, kreativních aktivit a sportovního vyžití. Občerstvení na každém rohu, stánky s medovinou, to vše pomáhalo udržet si pozitivní nadhled nad nepřejícím vedrem a davem plným tlačících se lidí.  

Co se počasí týká, u letošní akce si nebylo téměř na co stěžovat. A i když v sobotních odpoledních a nedělních ranních hodinách na Flóru trochu sprchlo, náladu účastníků to nezkazilo. Větším problémem podle stánkařů byl všudypřítomný silný vítr, který těm méně připraveným dělal ve stáních neplechu.

Jarní část výstavy se dá považovat za zdařilou, a jejím účastníkům nezbývá než se těšit na její letní část, která se bude konat letos v srpnu.

 

Zdroj obrázku: http://www.flora-ol.cz/

Zobrazeno 1512 krát
Naposledy upraveno: po., 27. duben 2015 12:29
Pro psaní komentářů se přihlaste