ne., 7. prosinec 2014 22:00

Ježíšek obdaruje devět zlínských školek

Zlín- Již sedm let naděluje zlínská radnice dárky pod vánoční stromeček dětem v mateřských školách. Ani letošní rok není výjimkou. Odbor školství každý rok ušetří potřebné peníze a za ně nakoupí nejrůznější dárky. Děti se tak mohou těšit na širokou škálu hraček - od stavebnic, přes panenky až ke společenským hrám. „Líbí se mi výběr hraček, řada z nich je vědomostní a další třeba rozvíjí šikovnost. Dávat dárky je hezká tradice, už proto, že děti, které si hrají, nezlobí,“ poznamenala s úsměvem Kateřina Francová, náměstkyně primátora, do jejíž kompetencí patří školství.

 Hračky si vyzvedly ředitelky a učitelky devíti vybraných mateřských škol v obřadní síni radnice od primátora Adámka. Teď už je pouze na pedagožkách, aby se postaraly o vše potřebné. Jelikož Ježíšek obdarovává až na Štědrý den, měly by se hračky k dětem dostat až těsně před Vánoci. Dárky se musí co nejlépe ukrýt před dětskýma očima. Každá z učitelek řeší tento problém jinak. „Mám na to vyčleněnou velkou skříň, kam dávám i další dárky na Vánoce,“ prozradila svou strategii Irena Dufková, ředitelka MŠ Luční.

„Postupně takto obdarujeme všechny školky, které zřizujeme,“ sdělil primátor Miroslav Adámek, takže se děti v ostatních školkách nemusejí bát, že by se na ně nedostalo. Město je v současné době zřizovatelem dvaadvaceti školek, které navštěvuje téměř dva a půl tisíce dětí. Letos se nadílka týká mateřinek na České, Družstevní, Slínové, Kútech, Lázeňské, Návesné, M. Knesly, Mariánského náměstí a Luční.

 

Zdroj fotografie: Zlin.eu

Zobrazeno 1807 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 15:07
Pro psaní komentářů se přihlaste