út., 8. březen 2022 12:49

Jíslová si ve stíhačce zajela životní výsledek, Krčmář si pohoršil na 21. místo

Jíslová si ve stíhačce zajela životní výsledek, Krčmář si pohoršil na 21. místo Zdroj: Instagram
České biatlonová reprezentanta Jessica Jíslová si bezchybnou střelbou polepšila ve stíhacím závodě v Kontiolahti ze dvacáté příčky až na sedmé místo a podruhé v této sezóně skončila v závodě ve Světovém poháru v první desítce. Nejlepší české biatlonistce Markétě Davidové se nedařilo, s pěti chybami na střelnici klesla z 22. místa na 33. pozici. Michal Krčmář na střelnici chyboval třikrát a do cíle dojel na 21. místě.

Po návratu z olympijských her se Jíslové začalo znovu dařit. „Musím říct, že mě trošku mrzí, že se forma vyhnula olympiádě, ale hlavně, že někdy je. Já jsem se fakt těšila zpátky do svěťáku a asi bylo na co,“ poznamenala česká reprezentantka. Jíslová se bezchybnými položkami vleže posunula do poloviny druhé desítky. Výborný výkon předvedla také na trati, kde držela tempo s nejlepšími biatlonistkami ze Světového poháru. Čistou střelbu předvedla také během položek ve stoje a v cíli si čtyřmi nulami zajistila sedmé místo a také svůj nejlepší karierní výsledek ze stíhačky. 

Davidová svou střeleckou pohodu po olympijských hrách stále hledá. Ve stíhacím závodě chybovala při každé zastávce na střelnici a dohromady minula pětkrát. Navzdory excelentnímu běhu, ve kterém Davidová patří mezi elitní špičku, nedokázala své chyby napravit a do cíle dojela na třiatřicátém místě. 

Lucie Charvátová udělala na střelnici taktéž pět chyb a obsadila 43. místo. Trápení Evy Puskarčíkové pokračuje i ve Finsku, kde musela absolvovat sedm trestných kol a byla dostižena vedoucí závodnicí Tiril Eckoffovou, takže byla stažena ze závodu a do cíle ani nedojela. 

Krčmář si po sprintu chuť ve stíhačce nespravil. Hned po úvodní střelbě, kde jednou chyboval se propadl až do třetí desítky a zůstal v ní až do cíle. „Jednička je dobrá ve škole, ale ne v biatlonu. Když se člověk chce probojovat do desítky, tak to chce nějaké nuly,“ poznamenal Krčmář. 

Ženský stíhací závod vyhrála poprvé v této sezóně obhájkyně Velkého křišťálového glóbu Eckoffová. Malý křišťálový glóbus v této disciplíně si čtvrtým místem zajistila Norka Marte Olsbuová Röiselandová. Mužský stíhací závod ovládl Francouz Quentin Fillion Maillet a také si zajistil celkový triumf v disciplíně. 

Zobrazeno 703 krát
Naposledy upraveno: čt., 10. březen 2022 18:32

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste