po., 15. duben 2024 15:14

Teď už víš, jak mě motivovat, vzkazuje Pérez Hornerovi

Christian Horner a Sergio Pérez, paddock 2023 Christian Horner a Sergio Pérez, paddock 2023 Zdroj: https://www.formula1.com
To, že je Sergio Pérez týmová dvojka je v padoku Formule 1 veřejným tajemstvím. A Redbull se tomuto tvrzení také nijak nebrání. Co tedy může šéf týmu slíbit svému jezdci místo strategie pro vítězný závod? Peníze. Protože ve formulovém světě jsou peníze až na prvním místě.

Velká cena Japonska Formule 1 přinesla nejednu zajímavost ze světa královny motosportu. Národní hrdina Yuki Tsunoda nejenže ukázal své rodiče, kteří do té doby byli stejnou záhadou jako strategie McLarenu pro Velkou cenu Japonska. Ale také se mu povedlo urvat jeden bod za desáté místo v závodě. Max Verstappen se po nevydařeném závodě v Austrálii opět vrátil na pódium. Svůj bodový náskok v šampionátu jezdců díky tomu navýšil na 77 bodů a udržel si první místo v žebříčku před svým týmovým kolegou Pérezem s 64 body.

Pérez nejenže předvedl závod hodný týmové dvojce a svůj vůz dovezl na krásném druhém místě. Také si stihl během závodního víkendu vydělat nějaké peníze navíc. Pérez se totiž vsadil se svým stájovým šéfem Christianem Hornerem, že se dokáže v kvalifikaci dostat do první řady na závodním roštu. Horner později uvedl, že sázka vznikla na základě minulosti kvalifikačních výkonů Péreze. Ten se v minulých letech neumístil v japonské kvalifikaci do závodu lépe než P4 (pozice 4 na roštu – pozn. redakce).

Pérez ale zabral co to šlo a podařilo se mu ztratit na vedoucího Verstappena pouhých 0,066 sekund. Čímž se v kvalifikaci umístil na druhém místě, tedy první řadě závodního roštu. Sázku s Hornerem tak vyhrál. Z peněz se ale moc dlouho neradoval. Jak sám Horner řekl, i přesto že to byl Pérez, kdo vyhrál sázku, peníze spadly do kapsy starému dobrému Berniemu Ecclestoneovi. Pérez totiž údajně přesně tuto částku, kterou vyhrál, dlužil právě Berniemu. Jak velká suma to byla ale nevíme, Horner na tuto otázku řekl jen to, že to bylo dost. Ecclestone se tak může více než těšit, peníze z formulového světa si k němu hledají cestu, i když on sám ve formuli již nepůsobí.

Velká cena Japonska byla pro Péreze úspěšná nejen z pohledu probíhajícího šampionátu, ale také s pohledem na jeho budoucí setrvání ve Formuli 1. Podle slov Hornera si je Pérez jistý svou oblíbeností v týmu a je momentálně velmi sebevědomý. I přesto, že nemá sedačku pro rok 2025 jistou, je pro Péreze podepsání nové smlouvy otázkou měsíce. Co se ale stane ve skutečnosti nám ukáže až silly season, která se nezastavitelně blíží. Bez pochyb však můžeme říct, že Pérez momentálně dosahuje výsledků, jež jsou více než nakloněné pro jeho prospěch a budoucí vyjednávání.

Zobrazeno 133 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2024 16:59
Pro psaní komentářů se přihlaste