st., 18. březen 2020 12:45

Komplikace na hranicích s Německem, pomezí trápí dlouhé kolony

Hraniční přechod Pomezí Hraniční přechod Pomezí Zdroj: PČR
Chebsko - Nejen město Cheb řeší po uzavření hranic neuspokojivou situaci na přejezdu Pomezí nad Ohří - Shirnding. Tvoří se zde dlouhé kolony. Někteří řidiči z Česka i Německa nadále překračují hranice na uzavřených přechodech.

Od uzavření hranic se na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří – Shirding značně komplikuje doprava. Přejezd využívají kamiony a pendleři z celého Chebska, tudíž se zde tvoří dlouhé kolony. V dohledné době však není žádné logické řešení. Počet pendlerů, kteří se soustředí na tento přejezd, je enormní a nelze je odbavit v krátkém časovém horizontu.

„Ač mě o to několik lidí kvůli mnohakilometrovým kolonám na Pomezí žádalo, nebudu vznášet požadavek na zprovoznění hraničního přechodu na Svatém Kříži. Policisté jsou na hraně svých kapacit, případné otevření dalšího přechodu by pro ně bylo další zátěží,“ uvedl na svém Facebooku Antonín Jalovec, starosta Města Cheb.

Policisté hlídkují na všech hraničních přechodech s Německem. Někteří řidiči aut z Česka i Německa ilegálně překračují hranici mimo stanovené hraniční přechody po cyklostezkách a lesních cestách. Město policii pomohlo zabezpečit tyto trasy umístěním zátarasů.

„Spolu s ředitelem PČR Cheb, jsme objeli hraniční přechody Svatý Kříž a Pomezí nad Ohří. Policistům na Svatém Kříži město zajistilo stan, elektrocentrálu, dodávku teplé vody a také byl zajištěn ohřev stravy, kterou mají policisté zajištěnu. Velké poděkování patří osloveným firmám, jednotce dobrovolných hasičů a dalším. Rovněž byla provedena kontrola přilehlých komunikací a bylo zjištěno, že někteří řidiči porušují zákaz přejezdu hranic a jezdí po cyklostezkách a jiných cestách. Jedná se o porušování nařízení vlády,“ uvedl Jalovec na Facebooku VPM.

Zobrazeno 1259 krát
Naposledy upraveno: st., 18. březen 2020 18:33

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste