so., 21. březen 2015 11:47

Koncertem k prvnímu výročí úmrtí Petra Hapky ožije skladatelovo dílo

Praha – Do roka a do dne po odchodu Petra Hapky se na jeho hudební dílo bude vzpomínat v největší hale v zemi. Hudební večer věnovaný jeho památce ve spolupráci s pražskou O2 arénou připravuje skladatelův dlouholetý přítel a tvůrčí partner Michal Horáček.

 

 Koncert nazvaný "Petr Hapka žije!" se odehraje 25. listopadu od 20:00 v O2 aréně v Praze. Na pódiu se objeví Český národní symfonický orchestr se známými sólisty, včetně Petra Maláska, aby zahráli Hapkovy filmové melodie. Dále Horáček vybral deset významných interpretů tuzemské populární hudby. Ti budou mít tu čest, aby během tohoto vzpomínkového večera zazpívali skladatelovy nesmrtelné písně. Svým hlasem návštěvníky potěší Jaromír Nohavica, Lucie Bílá, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Vojtěch Dyk, Szidi Tobias, František Segrado, Ondřej Ruml a Lenka Nová. 

Koncert bude zvláštní v mnoha směrech. Kromě toho, že Jarek Nohavica, Vojta Dyk, Lucie Bílá a další pojmou Petrovy písničky jinak, než je známe, a že zazní i filmové melodie v provedení osmdesátičlenného symfonického orchestru, program nebude přenášen ani zaznamenáván televizemi, rozhlasy nebo internetem a nebude z něho pořízený žádný záznam, rozpovídal se o podrobnostech večera textař Michal Horáček na sociální síti Facebook. Ten navíc celou akci uvede svými osobními vzpomínkami na třicetiletou spolupráci s Hapkou. Kdo se chce s Petrem a jeho hudbou setkat přesně v den prvního výročí jeho odchodu, může to spolu s námi udělat jen přímo v Aréně,” dodal Horáček.

Magickou atmosféru večera doplní i scénografie. Té se ujala Michaela Hořejší a slibuje řadu zvláštních efektů. Vstupenky na koncert v cenách od  490 Kč do 2490 Kč jsou k dostání v síti Ticketportal. 

Zdroj fotografie: Universal Music 

 

 

Zobrazeno 1451 krát
Naposledy upraveno: so., 4. duben 2015 10:45
Pro psaní komentářů se přihlaste