čt., 29. leden 2015 20:58

Ledecká se MS sjezdařů nezúčastní.

Česká profesionální snowboardistka Ester Ledecká odmítla účast na světovém šampionátu ve sjezdovém lyžování v Coloradu. Nominace se vzdala i přesto, že se úspěšně kvalifikovala. Jedno z kritérií být do 100. místa ve světovém žebříčku v super-G Ester splnila, ovšem počítá spíše se snowboardingem na juniorském MS alpských lyžařů.

 

Své rozhodnutí odůvodnila nedostatečnou přípravou. Tu zapříčinil úraz při tréninku v prosinci. Ledecká utrpěla otřes mozku, který ji od sjezdovek a řádného trénování držel tři týdny. „Moc si nominace na MS v alpském lyžování vážím, ale nechci plýtvat financemi, pokud nejsem na závody perfektně připravená,“ vysvětlila v tiskové zprávě svazu.

Do Colorada se český tým chystá zatím jako osmičlenný. Hlavními favority jsou Ondřej Bank a Šárka Strachová, kterým se poslední dobou hodně daří. Šampionátu se dále zúčastní Kryštof Krýzl, Martin Vráblík, Martina Dubovská, Gabriela Capová, Klára Křížová a Kateřina Puláthová.

Dodatečně by se šampionátu mohli zúčastnit i Filip Trejbal, Adam Zika a Ondřej Belt. Nominace zatím nejsou uzavřeny, mají tedy šanci se mezi ostatní dostat. Vše ale závisí na jejich výkonech. "Filipova nominace zůstává zatím otevřená. V prosinci a lednu bral dvakrát antibiotika, má proto odjetých jen pět startů. Uvidíme, co předvede dál, šanci má," přiblížil šéf úseku alpských disciplín Aleš Krýzl.

Fotografie: Czech-ski.com 

 

 

 

 

Zobrazeno 1892 krát
Naposledy upraveno: ne., 1. únor 2015 22:46
Pro psaní komentářů se přihlaste