ne., 20. březen 2022 21:00

Lego party zavítala do Olomouce

Děti měly možnost užít si odpoledne plné kreativní činnosti Děti měly možnost užít si odpoledne plné kreativní činnosti Zdroj: Tereza Klusová
Odpoledne plné zábavy, projektů z lego stavebnice a nových zážitků prožily děti z Olomouce a okolí ve Skautském institutu na Dolním náměstí. Akci pro děti uspořádala organizace MOlo Olomouc v neděli 13. března.

Děti, rozdělené do týmů, spolu se šesti stavbyvedoucími během tří hodin vytvořily v místnosti plné lega tři originální projekty. Kromě populární stavebnice mohly kreativně použít také doplňkové dekorace jako papírové stromy či figurky zvířat, nebo dokreslit okolí stavby na podkladový papír. Po dlouhé chvíli nadšeného stavění následovala přestávka na občerstvení, po které si děti vyslechly krátký příběh a zazpívaly písničku. 

Na závěr došlo ke zhodnocení projektů spolu s rodiči. V přehlídce barev a tvarů se představila třeba konstrukce části Olomouce, letiště nebo pohádkový zámek. Pilní stavitelé byli odměněni značným potleskem a balíčkem plným sladkostí. Úsměvy na dětských tvářích naznačovaly zdárné ukončení programu. Také unavení, ale radostní stavbyvedoucí a organizátoři se díky této akci mohli na chvíli vrátit do dětství a aktivně si odpočinout kreativní činností. 

Koncept Lego party přišel do Olomouce ze Slezska, kde je tradice pořádání této akce již dlouhodobější. Účastníci tak zábavnou formou mohou navázat nová přátelství, naučit se novým dovednostem, nebo se jednoduše radovat z prožitých chvil. Zmiňovanou akci uspořádalo MOlo Olomouc, křesťanská organizace spadající pod SCEAV. V Olomouci působí od září minulého roku. Kromě akcí pro veřejnost pořádá také nedělní bohoslužby, které se v poslední době uskutečňují právě v pronajatých prostorech Skautského institutu v Olomouci. 

Zobrazeno 402 krát
Naposledy upraveno: ne., 27. březen 2022 11:12
Pro psaní komentářů se přihlaste