po., 20. duben 2020 12:13

Lidé už nemusí rušit svatební obřady kvůli koronaviru. New York umožňuje svatby online

Svatba Svatba Zdroj: https://pixabay.com/cs/
New York - Guvernér amerického státu New York Andrew Cuomo, povolil párům vzít se přes internet. Stačí zažádat o povolení ke sňatku a sezdat se na dálku. Vstřícný krok si získal obdiv, ale i kritiku obyvatel. Někteří nemají zájem o obřad, kterého se nemůže zúčastnit rodina, jiní říkají, že by guvernér měl věnovat pozornost závažnějším problémům.

Říct své “ano” v pohodlí domova můžete také ve státě Colorado nebo ve Spojených arabských emirátech. Tamní ministerstvo spravedlnosti vytvořilo pro tuto událost speciální webovou stránku, kam mohou nedočkavé páry nahrát potřebné dokumenty.

Koronavirus překazil plány mnoha zamilovaným párům a někteří se to rozhodli vyřešit po svém. Amanda Wheeler a Reilly Jennings se rozhodli vzít přímo na ulici na Manhattanu. Dvojici oddal jejich kamarád z okna ve čtvrtém patře.

Americké Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) v sobotu oznámilo, že počet obětí nákazy v celých Spojených státech činí 35 443 mrtvých, podle propočtů agentury Reuters je však mrtvých přes 40 tisíc. Potvrzených případů nákazy bylo 690 714.

New York má největší počet nakažených ve Spojených státech. Zatím hlásí přes přes 13.000 obětí.

Zobrazeno 944 krát
Naposledy upraveno: po., 20. duben 2020 18:34
Pro psaní komentářů se přihlaste