út., 12. duben 2022 15:57

Linda Bartošová pojednává ve své knize Novinářky o ženách v českých médiích

Kniha Novinářky Kniha Novinářky Zdroj: vlastní foto
Praha - Nová kniha Novinářky popisuje práci žen, které se pohybují v české mediální scéně. Autorka a samotná novinářka Linda Bartošová zde formou rozhovoru popisuje úskalí novinářské profese a také vše s čím se ženy musely potýkat, aby se staly úspěšnými.

Knihu si bylo možné zakoupit v předprodeji již od 14. února. Dnes ji můžete najít na pultech v knihkupectví v celé České republice. Knihu autorka začíná dopisem pro svou dceru, kde popisuje desatero rad pro budoucí novináře a také vysvětluje, jak těžké bylo sloučit roli novinářky a matky. Kniha je dělaná formou rozhovorů s deseti novinářkami, jako je Daniela Drtinová či Lenka Kabrhelová. Autorka se snažila pokrýt co nejširší zaměření novinářek. Můžete se dočíst o světě sportu, kultury, televize či rozhlasu.


„Tato kniha je pro každého, protínají se zde různé žurnalistické světy, ke kterým se mohou vztahovat zejména mladé studentky žurnalistiky, ale budu ráda, když si to přečte každý,“ vyjádřila se Linda Bartošová v Dobrém ránu. Jako mladá a nezkušená novinářka měla spoustu otázek a žádné odpovědi, a proto tato kniha může být jakýmsi průvodcem pro začátečníky. „Média jsou svět řízený muži, žena musí zvolit svou strategii. Může své ženství potlačit či své ženskosti využít. Ženy musely překonat různé překážky, aby mohli ve světě médií přežít,“ říká Linda.


Samotná Linda Bartošová je úspěšná novinářka, dokonce i finalistka miss. Dnes pracuje pro Českou televizi v roli moderátorky.

Zobrazeno 533 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. duben 2022 12:32
Pro psaní komentářů se přihlaste