čt., 1. září 2022 12:00

Lucie Pudilová zvládla návrat do UFC vítězně. Soupeřku ukončila ve druhém kole

Salt Lake City, USA - Turnaj UFC 278 nesl českou stopu. Do klece UFC se po dvou a půl letech vrátila Lucie Pudilová, která při první štaci v největší MMA organizaci odcházela s bilancí dvě vítězství a pět porážek. Po návratu na domácí scénu odzápasila čtyři zápasy, po kterých se rozhodla udělat zásadní kariérní změnu a odcestovala do Irska, trénovat pod slavným Johnem Kavanaghem. Pod jeho vedením přišly další dvě vítězství a opětovná pozvánka do UFC. Před zápasem, ve kterém nastoupila proti Yanan Wu, se ozývaly hlasy, že na UFC zase nemá. Pudilová však umlčela pochybovače a ve druhém kole si připsala dominantní vítězství.

Akce UFC 278, které vévodil titulový duel Usman vs Edwards 2, byla pro českého fanouška speciální ještě v jiné věci. Do oktagonu UFC se vrátila Lucie Pudilová, zatím jediná češka, která kdy v této organizaci zápasila. První šanci dostala mezi lety 2017-2020, kdy v UFC nasbírala dvě vítězství a pět porážek, a byla následně propuštěna.

Po návratu do největší české organizace Oktagon MMA nasbírala tři vítězství a jednu porážku. Její výkony však často nebyly nějak oslnivé a části fanoušků přišlo, že trpí i po psychické stránce. Česká zápasnice se tak rozhodla změnit tým. Odcestovala do Irska a začala trénovat pod slavným koučem Johnem Kavanaghem, trenérem Connora McGregora. Zlepšení se dostavilo prakticky ihned. Pod novým koučem nasbírala v OKTAGON MMA další dvě výhry, tentokrát přesvědčivé. I tak bylo relativně překvapení, že Pudilová dostala opět nabídku od UFC. Je jisté, že návratu hodně pomohl nový management.

Do prvního návratového zápasu nastupovala proti Číňance Yanan Wu, která tahala šňůru tří porážek v řadě. Řada fanoušků z České republiky však stále nebyla přesvědčena, jestli to Pudilová zvládne. Lucie však ukázala náboj už na předzápasovém staredownu, kdy ji od soupeřky musel odtrhávat šéf Dana White. Tuto energii si přenesla i do klece, kde předvedla sebejistý a kontrolovaný výkon. Ve druhém kole dostala soupeřku pod sebe, měnila pozice a pracovala na ukončení. To přišlo necelou minutu před koncem kola, kdy rozjela tvrdé lokty, a přítomný rozhodčí Herb Dean zápas ukončil.

Pudilová tak rozdrtila veškeré pochyby veřejnosti a předvedla další dominantní výkon pod novým týmem. Česká zápasnice tedy svůj návrat do MMA „Ligy mistrů“ zvládla vítězně a budoucnost ukáže, jakou další překážku před ni UFC postaví.

Zobrazeno 1091 krát
Naposledy upraveno: čt., 16. květen 2024 11:17
Pro psaní komentářů se přihlaste