čt., 14. duben 2022 12:53

Miliardář a bývalý poslanec Březina ohlásil kandidaturu na prezidenta, kampaň chce zvládnout pomocí svých financí

Tomáš Březina Tomáš Březina Zdroj: Michal Krumphanzl
Praha - Miliardář a někdejší poslanec Tomáš Březina ve středu 13. dubna ohlásil kandidaturu na prezidenta. Chce sesbírat 50 tisíc petičních podpisů. Je přesvědčený, že dokáže nasměrovat Česko správným směrem pomocí své síly a schopností.

Praha - Miliardář a někdejší poslanec Tomáš Březina ve středu 13. dubna ohlásil kandidaturu na prezidenta. Chce sesbírat 50 tisíc petičních podpisů. Je přesvědčený, že dokáže nasměrovat Česko správným směrem pomocí své síly a schopností.

Tomáš Březina ve středu 13. dubna uspořádal tiskovou konferenci, kde oficiálně oznámil svoji již předem avizovanou kandidaturu na prezidenta do voleb, které se uskuteční začátkem příštího roku. Možnost kandidovat si chce zajistit pomocí petičních podpisů, kterých musí být nejméně 50 tisíc, Březina by jich chtěl sehnat alespoň o 30 tisíc více. Kampaň si chce platit ze svých prostředků. „Nejsem úplně chudý, na kampaň by mi to mělo stačit,“ uvedl Březina. Ve volbách se chce zaměřit na 4 hlavní body: pravdivost, druhá transformace České republiky, odpovědnost za sebe a rodinu a skutečná řešení pro byrokratické hydry. Uvedené body chce postupně rozvádět a představovat voličům. Březina uvedl, že chce být jiný, než ostatní kandidáti a nechce se stát součástí beztvaré hmoty. „Jsem přesvědčený, že mám na kandidaturu schopnosti, kompetence a sílu" říká.


Březina je tak už druhým miliardářem, který ohlásil kandidaturu na post prezidenta. První těžkou váhou ze světa financí je matematik a podnikatel Karel Janeček. Pravděpodobně se přidá ještě další miliardář, bývalý premiér Andrej Babiš.


Tomáš Březina v 90. letech založil firmu BEST, která se zaměřuje na výrobu betonových dlažeb. Podle jeho firmy je přezdíván betonový král". V roce 2007 byl vyhlášen Podnikatelem roku. Loni firmu po 30 letech prodal za částku přes 3 miliardy korun. Březina nebude v politice nováčkem. V letech 1996-1998 byl poslancem za ODS, ze které později vystoupil. V parlamentních volbách v roce 2013, měl Březina kandidovat jako lídr hnutí ANO 2011 za středočeský kraj do poslanecké sněmovny. Z kandidátky ale nakonec odstoupil, protože ANO mu přišlo jako málo pravicové hnutí.

 

Zobrazeno 739 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. duben 2022 11:48
Pro psaní komentářů se přihlaste