po., 27. prosinec 2010 22:08

Místo koled nové songy

Všichni, kterým se už oposlouchaly koledy, si můžou přijít na své se spoustou hudby, kterou více či méně slavní muzikanti rozdávají fanouškům na internetu. V posledních dnech vyšlo spousta nových písniček. Skoro to vypadá, jako kdyby se letos kapely i sólisté rozhodli obdarovat své fanouškky plnými hrstmi muziky.

Jedná se jak o celá vánoční alba či nové skladby s tématikou rolniček a stromečků, tak i předělávky svátečních klasik. Podívejme se na nabídku některých z nich.

Například Röyksopp si na Vánoce připravili elektronickou verzi koledy Le Cantique de Noel, známou v angličtině jako O Holy Night. V provedení těchto švédů dostala koleda zvláštní retro-futuristický nádech.

O další novinku se zasloužila americká popová hvězda Mariah Carey, která vydala letos album Merry Christmas II You. Zkusila tak oživit slávu svého veleúspěšného alba Merry Christmas z roku 1994. Její nové album, které obsahuje nové verze starých písní a čtyři novinky, se však vůbec neprodává tak dobře, jak si zpěvačka představovala. A to ani s písní Oh Santa, ve kterou byla vkládána obrovská důvěra.

Jednu z největších senzací však připravila skupina Gorillaz. Na Štědrý den se na jejich webových stránkách objevil nový klip ke stažení zdarma. A to není všechno. O den později, tedy 25. prosince, skupina bezplatně uvolnila nové album s patnácti písněmi. Zajímavostí je, že tyto songy nahrál Damon Albarn jen s použitím svého iPadu. Skupina už kolekci svých nových písní pojmenovala The Fall. Toto album však nebudou počítat mezi své „řadovky“, chtějí s nimi pouze potěšit své skalní příznivce, členy fanklubu Gorillaz Sub-Davision. Damon Albam prý nahrávky nijak nepřipravoval předem, hudbu vytvářel během amerického turné a dále ji nijak neupravoval. K fanouškům se tedy dostane v surové podobě, bez studiových úprav. Na písních se podíleli i Bobby Womack, Paul Simonon, Jesse Hackett, ale také Jamie Hewlett, Mick Jones i další hudebníci z koncertní družiny.

Zdroje:

http://aktualne.centrum.cz/kultura/hudba/clanek.phtml?id=686500

http://www.tyden.cz/rubriky/kultura/hudba/vanocni-darek-od-gorillaz-album-nahrane-na-ipad_189409.html

http://www.muzikus.cz/novinky/Gorillaz-nadeluji-pod-stromecek~10~prosinec~2010/

Fotozdroj:

Zde

 

Zobrazeno 2372 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste