čt., 24. listopad 2011 21:38

Muži s knírky zakončí Movember velkolepou party!

V sobotu 26. listopadu 2011 proběhne v Praze v klubu SaSaZu Movember Gala Party. Stane se tak vyvrcholením stejnojmenné akce. Rok co rok v listopadu vyráží do ulic muži s knírky a snaží se upozornit na závažné zdravotní problémy mužů. Vyskytl se ve vašem okolí někdo s knírem a běžně ho nenosí? Stává se nejspíš v listopadu propagátorem Movembru. Slyšeli jste o něm a víte, co znamená?

Název je odvozen z anglického pojmenování November (česky listopad) ve spojení s Moustache (česky knír), proto Movember. Tato akce vyzývá všechny muže na světě, aby si nechali narůst knír a podpořili tak kampaň proti rakovině prostaty.

Z mužů se stávají tzv. Mo bratři a mají vystupovat jako živý billboard upozorňující na často nediskutované a skrývané závažné onemocnění prostaty. Jejich úkolem je jednak upozornit veřejnost na tuto problematiku, ale také získat finanční prostředky od svých blízkých, známých i širého okolí.

K získání finančních prostředků Mo bratrům pomáhají ženy v jejich blízkém okolí tzv. Mo sestry, které rozšiřují informace a upozorňují ostatní na význam kníru. První muže s kníry za účelem upozornění na tuto problematiku bylo možné sledovat v roce 2003 v Austrálii a od té doby se rozšířili po celém světě. V současnosti se na Movembru aktivně podílí Mo bratři v Austrálii, na Novém Zélandu, ve Velké Británii, Irsku, USA, Kanadě, Jihoafrické republice, Finsku, Nizozemsku, Belgii, Dánsku, Norsku a v České republice.

Do Movemberu se zapojilo i mnoho slavných osobností jako např. Jaromír Jágr, designér Jan Čapek nebo režisér Jakub Kohák. Celá akce bude zakončena demonstrativním oholením knírků vybraných slavných osobností právě na Movember Gala Party v pražském SaSaZu.

Zdroje:

http://cz.movember.com

http://movember.lide.cz

Foto:

Jan Kudrik

 

 

 

Zobrazeno 3218 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste