so., 4. prosinec 2021 13:03

„Myslím, že je pro firmu omezující, aby ji vedl její zakladatel“, uvádí Jack Dorsey k jeho rezignaci ze společnosti Twitter

Jack Dorsey Jack Dorsey Zdroj: THADDAEUS MCADAMS/SHUTTERSTOCK
Spoluzakladatel Twitteru Jack Dorsey předává společnost s okamžitou platností do rukou dosavadního technologického ředitele Paraga Agrawala, do představenstva jmenuje Brata Taylora a věří, že je firma schopná tyhle změny ustát. Své rozhodnutí zveřejnil v dopise právě na této sociální síti.

 „Rozhodl jsem se opustit Twitter, protože věřím, že je správný čas udělat tento krok a společnost je na změnu připravena. Věřím, že je důležité se odpoutat od svých zakladatelů, aby mohla firma dál stoupat. Moje důvěra v Paraga jako ředitele Twitteru je hluboká. Jeho práce za posledních deset let byla velkým přínosem pro společnost a rozumí veškerému chodu firmy,“ píše Jack Dorsey ve svém dopise adresovanému zaměstnancům a zaměstnankyním.

Dorsey jmenoval tři důvody proč si myslí, že je společnost Twitter schopná tuto změnu ustát – prvním z nich je již zmíněný Parag Agrawal, který zaujme jeho místo. V dopise popisuje schopnosti budoucího šéfa a jak je na jeho dosavadní práci pyšný. Nová pozice a zároveň druhým důvodem se stává Brat Taylor, který je jmenován členem představenstva. Třetím důvodem je celý vývojový tým a chod firmy, který je připravený na to, se osamostatnit.

https://twitter.com/jack/status/1465347002426867720

Zobrazeno 601 krát
Naposledy upraveno: st., 8. prosinec 2021 20:50
Pro psaní komentářů se přihlaste