út., 21. květen 2013 14:51

Na filozofické fakultě bylo rušno i o víkendu, konaly se přijímací zkoušky

O uplynulém víkendu bylo na filozofické fakultě živo jako málo kdy před tím. Na ulici Křížkovského bylo plno čekajících rodičů a na chodbách jednotlivých kateder nervózních studentů. Všichni přišli jen z jediného důvodu, konaly se zde přijímací zkoušky.

Fakulta upustila od dřívějších SCIO testů a začala si připravovat své vlastní. Patrikovi ze Šumperka se test SPF relativně zamlouval. Jinak se však vyjadřuje o testu oborovém. "Byl to doslova tipsport. Moc jsem toho nevěděl, ale zase jsem si udělal hezký výlet do Olomouce," uvedl Patrik. Opačného názoru je Aneta z Ostravy. "Myslím, že jsem test SPF pokazila, z pohovoru mám ale dobrý pocit, pěkně jsem si s komisí popovídala," řekla. Zklamaný byl i Libor z Olomouce, který čekal spíše takové testy, které jsou na stránkách fakulty jako vzorové. Také na něj zapůsobil stres. "V testu jsem udělal takové chyby, které bych doma v klidu neudělal. Byl jsem dost nervózní," litoval Libor.

Celkově letos fakulta přijme do prvních ročníků zhruba 2300 nových studentů. Vybírat je bude z necelých 8000 podaných přihlášek. Předposlední víkend v květnu odstartoval přijímací řízení v celé univerzitě, pokračovat se bude nepřetržitě až do června. Výsledky z prvního termínu by však mohly být známy už tento týden.

 

Zobrazeno 2102 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste