so., 18. listopad 2017 09:57

Doksy získaly titul Nejkrásnější nádraží

Nádraží Doksy Nádraží Doksy Zdroj: https://foto.turistika.cz/foto/136671/119335/lrg_img_4307.jpg
Soutěž Nejkrásnější nádraží letos vyhrály Doksy. Ty nedávno oslavily 150 let od zahájení provozu a České dráhy při té příležitosti vypravili zvláštní parní vlaky. Se svými 1602 hlasy tak porazily další finalisty Třebívlice a Lipno nad Vltavou. Velký Valtinov pak získal titul Pohádkové nádraží.

"V sezóně projde naším nádražím tisíce lidí a já osobně jsem strašně ráda, že je tu vítá místo, které je opravdu milé a pohostinné. Naše pokladní jsou milé a pomocné s čímkoliv poradit," uvedla Aneta Křiššáková, kulturní referenka města Doksy.

Soutěž probíhá od roku 2007, kdy vyhrálo nádraží Ostroměř, nacházející se v Královéhradeckém kraji. V minulém roce to pak bylo nádraží Mimoň.

Smyslem je motivovat města, obce a zaměstnance vlastnických a správních institucí k lepší péči a zlepšit celkové prostředí nádraží. Motivovat je může výhra v řadě několika milionů korum.

Veřejnost navrhuje kandidáty a poté také rozhodne o vítězi. Za účasti senátorů, představitelů Ministerstva dopravy, Českých drah a dalších jsou v Senátu vyhlašovány výsledky. Měla probíhat pouze deset let, díky velkému zájmu však bude pokračovat.

 

 

Zobrazeno 1918 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. prosinec 2017 12:25
Pro psaní komentářů se přihlaste