ne., 6. březen 2022 12:10

Nejlepší pekař v Česku? K vítězi se budeme prokousávat již od 12. března!

Soutěžící pořadu "Peče celé Česko" Soutěžící pořadu "Peče celé Česko" Zdroj: https://www.eta.cz/jiz-brzy-v-tv-kdyz-pece-cela-zeme-eta-u-toho-nesmi-chybet/
Dorty, koláče, bábovky a jiné lahůdky. Milovníci sladkého si přijdou na své v první polovině tohoto měsíce, kdy se na televizních obrazovkách objeví oblíbená pekařská show "Peče celá země". Kromě toho se také diváci mohou těšit na novou porotkyni, kterou se stala milovnice makronek Michaela Landová. O kulinářský pořad nebudou ochuzeni ani mladší diváci, kteří budou moci pravidelně sledovat "Cukrárnu u Josefa".

Již podruhé nám Česká televize přinese kulinářskou soutěž "Peče celé Česko". Její první řada, odvysílaná v roce 2020, měla u diváků obrovský úspěch. Díky úspěšnosti pořadu se do soutěže přihlásilo čtyřikrát více zájemců, kteří se vyrovnaně probojovávali výběrovým řízením, avšak pouze dvanáct z nich se nás bude snažit ohromit svým kuchařským uměním skrz obrazovky našich televizí. Publikum show se tak může těšit na celkem deset sedmdesátiminutových epizod, kde nebudou jistě chybět napínavé chvíle s občasným neúspěchem. Soutěž by se neobešla bez porotců, kterým bude již po druhé ostřílený Josef Maršálek, který je spoluzakladatelem firmy Fat Brothers, tvoří vlastní knihy s recepty a vede cukrářské kurzy. Jeho pravou rukou mu bude letos food blogerka a cukrářka Michaela Landová. I přes milé působení porotců se se soutěžícími rozhodně mazlit nebudou. Soutěžící budou čekat náročné a tvořivé výzvy, kde budou muset popustit uzdu fantazii i chutím. Stejně jako v první řadě nás pořadem provede moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. „Na natáčení jsem trénoval průběžně dva roky. Jedl jsem pravidelně každé tři hodiny. Takže se dá říct, že jsem se udržoval v závodní formě. Během natáčení jsem k tomu přidal sladké, takže katastrofa byla na spadnutí. Děsím se chvíle, kdy nade mnou lékařka pozdvihne obočí a zvýší dávky léků na snížení krevního cukru,“ okomentoval soutěž s nadsázkou Kopta.
Kromě dospěláckých diváků si na své přijdou i mladší generace. Od 16. března odstartuje na dětském kanále Déčko kulinářský a vzdělávací pořad "Cukrárna u Josefa". Touto show bude provázet sám porotce Josef Maršálek, který si do každého dílu přizve dva menší kuchtíky, kteří budou nápomocní při tvoření jednoduchých a zdravých jídel. Děti budou také obohaceny o cenné informace o jednotlivých receptech, koření nebo bezpečnosti a hygieně v kuchyni. K ruce bude dětem a hlavnímu kuchaři také loutková postavička Bublanina, kterou ztvární herečka Zora Jandová. Mottem pořadu se stal slogan „Nejprve chvilku zvedám činky, potom baštím palačinky“, který dává důraz na důležitost pohybu.

Právnička vítězkou první řady
Z postu právničky se dokázala matka pěti dětí propéct až k vítězství. Petru Burianovou nezastavily náročné výzvy jako pečení vánočky, housek nebo příprava rakviček. "Pečení je mou meditací," říká Burianová. Dnes se pekařka může pyšnit vlastním pořadem "Pečení na neděli", který je inspirován těmi nejšikovnějšími kuchařkami na světě, a to našimi babičkami. Po vítězství v soutěži skončila svoji právnickou kariéru a nyní se věnuje rodině a tvoření vlastních kuchařských knih.

Zobrazeno 546 krát
Naposledy upraveno: čt., 10. březen 2022 18:09
Pro psaní komentářů se přihlaste