po., 17. listopad 2014 13:54

Nováčkem roku WTA je sedmnáctiletá Bencicová

Vycházející hvězdička švýcarského tenisu Belinda Bencicová zakončila svůj nejlepší rok kariéry oceněním Nováček roku na okruhu WTA. Teprve sedmnáctiletá tenistka dostala 56 z 58 hlasů od novinářů, v anketě fanoušků pak pro její vítězství hlasovalo 46 procent voličů, uvádí ve svém pondělním oznámení server Wtatennis.com.

„Je to obrovská čest a pocta být zvolena nováčkem roku WTA,“ uvedla Bencicová. "Top hráčky WTA jsem sledovala celý svůj život a jít na stejný kurt jako ony je splněným snem. Doufám, že udělám stejně velký progres i v roce 2015. Děkuji všem, kdo pro mě hlasovali," dodala sportovkyně.

Pokrok, který dcera slovenských rodičů za poslední rok udělala, je obrovský. V dubnu na antukovém turnaji kategorie Premier v Charlestonu prošla z kvalifikace jako 140. hráčka světa až do semifinále. Ve Wimbledonu prošla do třetího kola, kde skončila na raketě pozdější semifinalistky Simony Halepové.

Největší úspěchy pak přišly na betonech – na US Open se prodrala mezi nejlepších osm, když na cestě vyřadila dvě hráčky top 10, Srbku Jelenu Jankovičovou a Němku Angelique Kerberovou. Stala se nejmladší hráčkou od roku 1997, která se probojovala ve Flushing Meadows do čtvrtfinále. Naposledy se to podařilo Martině Hingisové, jež celý grandslam vyhrála. V říjnu pak Bencicová poslední turnaj sezony v Tchien-ťinu zakončila první finálovou účastí mezi dospělými. Letošní rok začala na 212. místě žebříčku WTA, nyní jej zakončuje jako 32. nejlepší hráčka světa.

Foto: vavel.com

Zobrazeno 1817 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste