po., 7. prosinec 2015 21:29

České dráhy i olomoucká MHD mění jízdní řády

Olomouc - Tuto neděli začínají platit nové jízdní řády. České dráhy pro příští rok slibují více nových souprav, Dopravní podnik města Olomouce lepší dopravní obslužnost a provázanost spojů.

České dráhy vypraví více vlaků a zrenovují rychlíkové vagony

Pro rok 2016 přibylo v jízdím řádu největšího českého kolejového dopravce sto deset nových spojů. Díky dokončení úprav a rekonstrukcí tratí má dojít ke zrychlení vlaků především mezi Prahou a Brnem.  Do cílových stanic by vlaky měly dorazit až o deset minut dříve. Významně se také zvýší kapacita regionálních spojů, jejichž objednavatelem jsou jednotlivé kraje. Rozšíření počtu příměstských spojů se dočkají především cestující z okolí Prahy.

Nový jízdní řád bude platit od 13. prosince. České dráhy pro příští rok chystají také rozsáhlejší výměnu starých koženkových vozů řazených v rychlících. „Zřetelně vzroste komfort dálkových vlaků. Od počátku nového jízdního řádu vypravíme 184 spojů vyšší kvality - od rychlíků až po vlaky SuperCity. Je to o třicet šest komfortních vlaků více než v končícím jízdním řádu,“ doplňuje v tiskové zprávě Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah zodpovědný za osobní dopravu.

Zavedení nového řádu znamená změny i v olomoucké MHD

Jednou z novinek je zastávka na lince 15 – Bystrovany, Lidl sklad. Další tři zastávky na lince č. 15 změní svá jména. Z důvodu lepší provázanosti spojů budou na většině linek s příchodem nového jízdního řádu vybrané spoje uspíšeny, případně zpožděny. Větší změny se však nechystají. Cestující by si každopádně měli odjezdy spojů ověřit. Nový jízdní řád vstupuje v platnost 13. prosince. Veškeré změny jsou uvedeny na webových stránkách dopravního podniku: www.dpmo.cz.  

Zobrazeno 1883 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:31

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste