pá., 7. listopad 2014 01:25

Novozélandská policie zadržela bubeníka AC/DC

Pro legendární australskou rockovou kapelu AC/DC je to během posledních měsíců už druhá neštastná zpráva. Bubeníka Phila Rudda ve čtvrtek ráno zadržela policie v jeho domě v městě Taraunga na Novém Zélandu kvůli obvinění z pokusu o přípravu vraždy. Podle BBC News a Reuters se bubeník pokusil najmout vraha. Ten měl pro něho zlikvidovat dva muže, kterým Rudd údajně dlužil peníze. Jeho vyjádření u soudu nezaznělo a z vazby odešel na kauci. Další jednání soudu proběhne ke konci měsíce.

Obžaloba viní Rudda mimo jiné z držení omamných a psychotropních látek. Policie šedesátiletého muže za držení drog zadržela i v minulosti a v roce 2010 ho soud odsoudil za držení 25 gramů konopí k pokutě 250 dolarů. Nyní hrozí hudebníkovi trest odnětí svobody až na 10 let. AC/DC jsou držitelé mnoha hudebních cen včetně Grammy. Jejich album Back in Black dodnes si dodnes drží rekordní počet prodaných kusů. Kapela se chystá vydat začátkem prosince nové album Rock or Bust a v souvislosti s tím podniknout po 40 letech působení výroční světové turné.

Australanům se evidentně lepí smůla na paty. V říjnu oznámil kytarista Malcolm Young, jeden ze zakládajících bratrů Youngových, dočasné odstoupení z kapely kvůli vážným zdravotním problémům. Malcolma na turné v roce 2015 zastoupí jeho synovec Stevie Young.

Foto: Novinky.cz

Zobrazeno 1488 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste