po., 5. prosinec 2016 12:40

Oceláři zabrali a otočili zápas

Třinec vs. Pardubice Třinec vs. Pardubice Zdroj: Deník/Luboš Jeníček
Třinec - Extraliga se přehoupla do druhé poloviny. Ve 27. sedmém kole hostili domácí Oceláři Třinec hokejisty Dynama Pardubice. Utkání třináctého celku s druhým začínalo už ve tři hodiny odpoledne. Přestože Pardubice  dvakrát vedly, z výhry se nakonec radovali domácí Oceláři.

V úvodu první třetiny předvedli pardubičtí pár skvělých šancí a dostali třinecké Oceláře pod tlak. Gólové příležitosti dovedly Pardubice ve třetí minutě do vedení. Petr Sýkora ostrou ranou mezi kruhy překonal třineckého brankáře Hrubce. Pardubice se o několik minut později dostaly do další šance, Leduc však trefil tyčku domácí brány. V půlce třetiny se Třinec usadil v útočném pásmu, z čehož nakonec padl ve třinácté minutě vyrovnávací gól. Domácím fanouškům udělal radost Daniel Rákos, který usměrnil Rothovu prudkou přihrávku přímo za záda hostujícího Kacetla. Pardubičtí však odpověděli záhy. Patrik Poulíček si nabruslil do středu a střelou přes obránce poslal svůj tým opět do vedení. Zbytek úvodní třetiny už žádnou gólovou akci nepřinesl a Dynamo šlo do kabin s těsným vedením 2:1.

Začátek druhé třetiny příliš atraktivní hokej nenabídl. Až ve dvacáté šesté minutě měl zajímavou šanci Irgl, puk mu však sjel z čepele. Vyrovnání nepřišlo. Třinečtí se dostávali do tempa a vyvíjeli na pardubické tlak. Měli i několik větších šancí. Ve třicáté šesté minutě požádali hosté o oddechový čas. Domácí měli do konce třetiny ještě pár příležitostí, přesto byla druhá třetina bez gólu.

V úvodu posledního dějství měli Oceláři podobný tlak jako ve druhé třetině. Domácí se dostali k několika zajímavým příležitostem, ale ani v polovině třetího dějství nedokázali vyrovnat. V padesáté druhé minutě fauloval hostující brankář Kacetl. Dvouminutový trest šel odpykat Filip Zadina. Pardubičtí však drželi hru daleko od branky. V momentě, kdy se Zadina vracel na led se domácím povedlo skóre vyrovnat. David Nosek dostal na modré čáře přihrávku a zamířil přesně pod břevno. Pardubice si vzápětí mohly vzít vedení zpět, ale Hrubec se blýskl skvělým zákrokem. Do konce třetiny už gól nepadl, následovalo prodloužení.

Na začátku prodloužení se na puku drželo pardubické Dynamo. V šedesáté druhé minutě mohl Lukáš Nahodil ukončit zápas. Jeho rána však těsně minula levou tyč. Poté se třinečtí usadili v útočném pásmu. V šedesáté třetí minutě rozhodl David Nosek. Kreps zpoza branky posunul puk mezi kruhy, kam si najel právě Nosek a puk poslal pod horní tyč pardubické svatyně. Oceláři tak na domácím ledě zvítězili 3:2 po prodloužení.

 

Branky a nahrávky: 12:55 Rákos (Roth, Dravecký; 5/5), 54:17 Nosek (Marosz, Dravecký; 5/5), 62:47 Nosek (Kreps, Hrňa; 3/3) – 2:50 P. Sýkora (Tomášek, Hubáček; 5/5), 14:05 Poulíček (P. Sýkora; 5/5). Rozhodčí: Čech, Hejduk – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4 (2:1, 1:2, 0:1). Bez využití. Diváci: 4095. Střely na branku: 43:18 (16:8, 9:3, 16:6 – 2:1). Nejlepší hráči: Cory Kane – Petr Sýkora

Zobrazeno 1723 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2016 15:56
Pro psaní komentářů se přihlaste