po., 15. březen 2010 19:49

Olomouc odvrátila vyřazení

Hokejisté Olomouce v sobotu na domácím ledě odvrátili vyřazení z play-off, když porazili Chomutov 2-1. V sérii tak snížili na 1-3, přesto nadále zůstávají v ohrožení. Sérii hranou na čtyři vítězné zápasy mohou opět zdramatizovat v úterý na ledě Chomutova.

Olomoučtí vstoupili do zápasu aktivně s vědomím, že nemají co ztratit. Suverénní Chomutov do té doby neprohrál ve vyřazovacích bojích jediné utkání, v sérii navíc vedl už 3-0. Představa ukončení sezony však „Kohouty“ vyburcovala k bojovnému výkonu. Své snažení domácí přetavili už v první třetině ve vedení 2-0. Autory branek byli dva z nejzkušenějších olomouckých hráčů- obránce Jan Mikel, který skóroval tvrdou střelou od modré, a kapitán Richard Brančík, jež překonal chomutovského brankáře Cháberu dorážkou z těsné blízkosti.

Ačkoli pak hosté vyvíjeli na domácí obranu drtivý tlak, vyrovnat se jim už nepodařilo. Osamoceným střelcem severočeského klubu zůstal obránce Marek Posmyk, který se parádně trefil z dálky. Hrdinou utkání se stal brankář Mory Štefan Žigárdy, který mezi třemi tyčemi poprvé v sérii nahradil Alexandra Hyláka a odvděčil se 37 úspěšnými zásahy. „Představa konce sezony se tady rozhodně nikomu nelíbila a tak jsme se semkli a odehráli vynikající zápas“ , komentoval vyčerpaný gólman. Žigárdy dokáže svůj tým v těžkých chvílích podržet. Dokazoval to v průběhu celé sezony. Dá se tedy očekávat, že v úterý opět nastoupí od začátku.

Olomouc totiž musí zvítězit třikrát v řadě, chce-li pomýšlet na postup do finále. Proti tak těžkému soupěři ,jakým je Chomutov, to však bude mít velmi těžké. Na druhou stranu hraje Kohoutům do karet fakt, že chomutovští jsou favoritem, navíc pod psychickým tlakem. Od postupu je dělí jediné vítězství. Případné selhání v následujících zápasech by tedy bylo nadmíru frustrující. Olomouc naproti tomu může hrát uvolněně, v sérii už může jenom získat.

Zobrazeno 3121 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38
Pro psaní komentářů se přihlaste