po., 9. duben 2018 21:30

Olomouc řekla NE Andreji Babišovi

Demonstranti Demonstranti Zdroj: Jan Horejš
 Olomouc - V pondělí 9.4. v 18 hodin se na olomouckém Horním náměstí sešly tři stovky demonstrantů, aby vyjádřily svůj postoj k politické situaci v České republice. Shromážděné podpořily čtyři desítky studentů, kteří dorazili na Horní náměstí od Pedagogické fakulty, kde měli od 17:30 své shromáždění.

Tato akce se vymezovala proti Andreji Babišovi, jeho vládě v demisi a personálním krokům, která tato vláda provádí.

"Chceme vyjádřít svoje znepokojení nad politickým vývojem v naší zemi a obavy z působení Andreje Babiše v čele současné vlády, která nezískala důvěru Poslanecké sněmovny a nyní vládne v demisi," řekla jedna z demonstrantek Noemi P.

Během večera promluvil Josef Jařab, někdejší senátor a rektor Univerzity Palackého. Dále pak organizátor studentské akce Máme právo na slušného premiéra a vládu! Martin Hřivňacký, a také zástupci politických stran Top09, Pirátů a Zelených. Příležitost promluvit dostal i každý účastník, pokud o to projevil zájem.

Celá akce byla svázaná s petiční akcí Milion chvilek pro demokracii, která si dává za cíl sebrat milión podpisů a přimět premiéra Andreje Babiše k rezignaci. Účastníci mohli po celou dobu konání události tuto petici podepisovat.


Pondělní demonstrace navazovaly na studentskou stávku VyjdiVen či na demonstraci proti zvolení Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Demonstrace probíhaly i v dalších městech, například v Praze, Brně nebo Hradci Králové.

Zobrazeno 1981 krát
Naposledy upraveno: ne., 15. duben 2018 18:26
Pro psaní komentářů se přihlaste