út., 29. září 2015 20:38

Olomoucká mafie opět útočí

Olomouc - Už 7. ročník společenské hry s názvem Mafie Olomouc odstartoval v pondělí 5. října a potrvá do 10. listopadu. Zapojit se stále mohou nejen vysokoškolští studenti, ale všichni, kdo touží vyzkoušet si roli mafiána.

Jak už název napovídá, jedná se o hru s velmi specifickým tematickým zaměřením. Úkolem hráče je vypátrat přidělenou oběť, jiného hráče, a předepsaným způsobem jeho mafiánskou kariéru ukončit. Jednou ze stanovených zbraní je zubní kartáček, kterým se při takzvaném "podříznutí" přejede oběti po krku. Likvidaci je možné provést i "otrávením", tedy okořeněním jídla nebo "zastřelním" vodní pistolí. Pokud se to hráči podaří, dostane fotografii a informace o dalším soupeři a hra začíná nanovo. Na pozoru se musí mít ale každý, protože potenciálním vrahem může být kterýkoliv protihráč.

Vyhlášení vítěze a předání putovní ceny proběhne 10. listopadu na tradičním mafiánském večírku v sále centra ArtUm a přilehlé kavárně Déjàvu. Akce nepodporuje násilnicné či kriminální jednání. Jedná o zábavnou seznamovací hru, podmínkou účasti je proto přátelský přístup a gentlemanské chování. Nápad organizované hry na mafiány pochází ze Spojených států. V Česku se uchytil nejen v Olomouci, ale i v Praze, Brně a dalších městech. 

 

Zobrazeno 2650 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 21:59
Pro psaní komentářů se přihlaste