út., 21. duben 2015 23:42

Olomoučtí motorkáři tradičně zahájili sezónu na Horním náměstí

Olomouc - Tisíc motorek se sjelo v neděli 19. dubna v poledne do centra Olomouce. Motorkáři z celého kraje společně zahajovali letošní motosezónu, kterou ukončili v polovině října loňského roku. Po tradiční přehlídce na Horním náměstí se účastníci akce společně vydali na šedesát kilometrů dlouhou projížďku.

Zahájení sezóny zaštiťovalo Občanského sdružení Olomouc Bikers O.B.F. Sdružení olomouckých motorkářů se snaží udržet dobré jméno nejen samotného spolku, ale i ostatních motorkářů. Dále se pokouší o šíření férového chování na silnicích se vzájemnou úctou a tolerancí.

Účastnící akce se na Horní náměstí sjížděli mezi jedenáctou a dvanáctou hodinou. Zde se seřadili a vydali se na společnou cestu po okolí, oficiálně končící na EcceHomo ve Šternberku, kde bylo připraveno občerstvení.

Jedním z tisíce účastníků byl i mladý pár Alena Teplíková s Jakubem Trendlem, kteří do Olomouce přijeli z Lesnice od Šumperka. Na cestu vyrazili už před desátou hodinou ranní. „Počasí nebylo nejhorší, na sluníčku bylo docela teplo a ani nefoukalo,“ nechala se slyšet Alena. Do Olomouce přijeli poměrně brzy, a proto se dostali hned do třetí řady. „Kolem dvanácté hodiny začalo několik prvních řad startovat motorky a připravovat se k odjezdu, ten ale pořadatelé přesunuli až na 12.45,“ komentoval Kuba. „Když jsme opouštěli náměstí, připadala jsem si jako hvězda. Ulička byla plná lidí, kteří fotili, točili a mávali,“ vypráví nadšeně Alena.

Jediné, co na celé akci Alenu s Kubou trochu mrzí, je, že se organizátorům nepodařilo uhlídat jeden z vjezdů na dálnici. Kolona se protrhla a oproti loňské plynulé jízdě museli motorkáři neustále zrychlovat a zpomalovat. Z Olomouce se pokračovalo přes Litovel a Štěpánov až do Šternberka. „Někteří motorkáři ve Šternberku zůstávali, my jsme si prohlídli pár motorek a jeli jsme domů,“ řekl Kuba.

Foto: http://www.os.motorkari-olomouc.cz/

Zobrazeno 1684 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. duben 2015 23:13
Pro psaní komentářů se přihlaste