st., 27. leden 2016 15:06

Olomoucký kraj skončil na Olympiádě dětí a mládeže třináctý

Chomutov – Bronz, bronz a znovu bronz. Jednoduché shrutí reprezentačního působení Olomouckého kraje na Olympiádě dětí a mládeže, která probíhala v Ústeckém kraji. Na nejvyšší stupínek dokázala vystoupat jen Kateřina Rozkošová.

Čtrnáctiletá Rozkošová ovládla soutěž juniorek v disciplíně, která jediná nebyla ovlivněna sněhovými podmínkami - v disco dance. A tanec jí poté umožnil podívat se na stupeň vítezů ještě jednou. V soutěži tanenčích skupin se společně s Evou Němčákovou, Kateřinou Padalíkovou, svou sestrou Terezou, Michaelou Šubertovou, Kateřinou Svrchokrylovou a Julií Valouchovou protancovala až k bronzu. "Jsme složené z několika skupin a společně trénujeme zhruba půl roku. Doufaly jsme v medaili. Tu taky máme, takže obrovská spokojenost," radovala se po soutěži Valouchová.

Právě bronzová medaile se stala pro Olomoucký kraj symbolem, možná prokletím. V běhu na lyžích jich totiž klub z Jeseníku získal na Cínovci hned šest. Na trase dlouhé čtyři kilometry - volně i klasicky - skončil třetí Jáchym Cenek. "Věřili jsme, že by to na medaili mohlo vyjít. Určitě bychom byli zklamaní," svěřil se po skončení závodu volným stylem trenér výběru Marek Fellner. Ten vkládal větší naděje do klasiky. Ani tam však jeho svěřenci nedokázali překonat bronzovou hranici, Cenek zde skončil třetí. Za štafetu klasickým způsobem na 3x2 kilometry bralo družstvo ve složení Bakeš, Cenek a Medek taktéž bronz.

Další umístění na třetí příčce přidaly do olomoucké sbírky sestry Karla a Michalea Mičkerovy. Mladší Michaela ze závodu na dva kilometry volně, starší Karla z distance o kilometr delší. Pro druhou jmenovanou to však nebyla poslední medailová radost. V závodě klasickým stylem dokázala svůj výkon ještě zlepšit a s několikavteřinovou ztrátou brala stříbro.

Medaili si přiveze Olomoucký kraj i z Klínovce. Reprezentantka SK Kouty Karolína Kestlová si ve vyřazovacím závodě ve sjezdu mladších žákyň dojela pro stříbro.

Zobrazeno 2332 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:08

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste