so., 6. prosinec 2014 12:50

Opava včera oslavila Mikuláše

Opava – V rámci „mikulášského“ programu vánočních trhů dorazila včera do Opavy mimo jiné i plzeňská skupina Burma Jones. Nechyběl ani ohňostroj a vystoupení folkové skupiny Bokomara.

 

Mikulášský program odstartoval na opavském Horním náměstí už v pátečních odpoledních hodinách. Ve tři hodiny svůj program pro občany města zahájilo Rádio Čas. Součástí akce byla reprodukovaná muzika a soutěže o nejrůznější ceny. Okolo čtvrté hodiny pak proběhlo předání výtěžku z charitativního prodeje vánočního punče, po kterém následovalo vystoupení české folkové hudební skupiny Bokomara. Ta všechny přihlížející příjemně naladila a svými texty pobídla k chvilkovému zastavení ve svém předvánočním shonu.

V předvečer svátku svatého Mikuláše se pak na opavském náměstí sešli lidé ze všech koutů města, aby si společně mohli prohlédnout plánovaný ohňostroj. Ten vypukl v po páté hodině odpoledne a trval přibližně čtvrt hodiny. Poté už byla na pódiu uvedená poslední část programu, vystoupení plzeňské hudební skupiny Burma Jones v čele s frontmanem Bohoušem Josefem. Skupina zahrála své slavné písně, jako například Samba v kapkách deště, ale i novější a méně známé skladby. "Skupině to šlapalo bezvadně, jen se mi zdá, že Mikulášů, čertů a andělů už nechodí tolik, jako dřív," zhodnotila průběh letošního svátku účastnice koncertu Milena Banasová.

(TL)

Zobrazeno 1239 krát
Naposledy upraveno: so., 6. prosinec 2014 19:11
Pro psaní komentářů se přihlaste