po., 22. duben 2019 18:10

Generální ředitel Hermes odchází z předsednictva L´Oreal

Axel Dumas opouští radu L´Orealu Axel Dumas opouští radu L´Orealu Zdroj: https://unsplash.com/photos/qzGiVZTTsrc
Paříž – Koncern L´Oreal ve čtvrtek oznámil, že generální ředitel Hermes, Axel Dumas odchází z předsednictva L´Oreal. Odchod Dumase tak přichází krátce poté, co se Hermes rozhodl začít s produkcí vlastní kosmetiky.

Dumas v březnu letošního roku potvrdil, že Hermes začne od roku 2020 prodávat i kosmetické výrobky.

„Kvůli této skutečnosti, jsme došli k závěru, že by se mohlo jednat o možný střet zájmů,“ oznámil tak CEO L´Orealu, Jean Paul Agon.

Vedení koncernu L´Oreal, který má licence pro kosmetické značky jako například Armani, dodal, že po čtvrtečním meetingu schválili investoři jako nástupce Fabienna Dulaca, generálního ředitele Orange France.

Hermes je francouzská módní firma, známá především pro své kožené produkty, mezi které patří i světově známá Birkin kabelka. Firmu založil Thierry Hermes v roce 1837. Kromě kožených výrobků produkují také módní doplňky, oblečení, parfémy a doplňky do bytu.

V březnu 2019 oznámilo vedení Hermes, že chce začít prodávat i kosmetické produkty. Přísady chtějí dovážet od prověřených dodavatelů z Itálie a Francie, ovšem výrobu chtějí dělat samy.

„Je to celkem vzrušující. Jde o novou aktivitu, která s sebou nese všechna možná rizika, proto ji budeme progresivně vyvíjet a zpočátku bude k dostání pouze na našich pobočkách, a to v limitovaném množství,“ dodal Dumas.

Zobrazeno 1195 krát
Naposledy upraveno: ne., 28. duben 2019 17:24

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste