st., 22. duben 2015 00:14

Ostrava rube(!) aneb majáles v Ostravě láká na bohatý program

Jak již několik let velí studentská tradice, závěr letního semestru patří Majálesu. Tedy slavnost studentů oslavujících příchod jara a studentský život, než začne dlouhé zkouškové období. Nejinak je to také v Ostravě, kde Majáles už třetím rokem probíhá společně pro obě místní vysoké školy. Tedy Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu a Ostravskou univerzitu. Celá akce proběhne ve středu 29. dubna v Dolní oblasti Vítkovice, kde se koná například i letní festival Colours of Ostrava.

Program celého Majálesu odstartuje v 10:30 na Prokešově náměstí, odkud se vydá Majálesový průvod směrem na Masarykovo náměstí a poté se dopraví připravenými autobusy do Dolní oblasti. Brány areálu se otevřou hodinu po poledni a jako první se před účastníky postaví rektoři obou univerzit. Ti vyhlásí nejlepší masku z průvodu a společně oficiálně zahájí program. Ten se následně rozjede na celkem osmi scénách, přičemž vystoupí přes šedesát umělců. Vystoupení nebudou pouze hudební, ale také formou vystoupení tanečních či divadelních. Mezi největší hvězdy patří slovenští Horkýže slíže, Mig 21 v čele s Jiřím Macháčkem, elektroničtí Matrix & Futurebound feat. MC Felon nebo raperské uskupení PSH.

Majáles v Ostravě není záležitostí pouze jednoho dne, protože organizátoři připravili bohatý doprovodný program. Ten obsahuje akce jako Majálesový Warm up!, Tour de pub, Turnaj v deskových hrách nebo Literární noc. Slogan celého majálesového slavení zní:  Ostrava rube!. "Majáles je jednou z nejvýznamnějších akcí tohoto kraje, a také proto celou naší komunikační kampaň obohacuje razovity slang," řekla Veronika Snopková, hlavní organizátorka. Celou akci pořádá Stavovská unie studentů Ostrava, která se o studentský festival stará již jednadvacet let.   

 

Zdroj obrázku: majalesostrava.cz 

Zobrazeno 1191 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. duben 2015 13:52
Pro psaní komentářů se přihlaste