ne., 9. listopad 2014 22:32

Ostravské ženy opět nebodovaly

Po úspěšném startu sezóny se ženy z ostravského FBC stále nedočkaly vítězství a Jičín získal své první extraligové body. Začátek sezóny tomuto týmu přinesl úspěšně zvládnuté turnaje jako Ostrava cup nebo  Pohár České pojišťovny i ligový úspěch v podobě výhry nad pražským Tatranem. Další kola ženské extraligy ale body nepřinesly. Po ne příliš povedené sérii tří zápasů z pražskými celky, prohrálo FBC Ostrava i v neděli 9.11. na hřišti extraligového nováčka Jičína.

Ostrava šla do zápasu jako papírový favorit. Ovšem už ve čtvrté minutě se radovalo družstvo Jičína, kdy se po dorážce prosadila Andrea Satýnková. FBC sice v šesté minutě srovnalo, ale z vyrovnaného stavu se mohlo radovat pouze deset sekund.  Druhá třetina začala rychlou akcí Ostravy. Po samostatném úniku se prosadila Romana Kiecková. Jakoby každý obdržený gól jičínské hráčky ještě více podnítil ke hře, dokázala po chvíli Satýnková, která opět skórovala a Jičín se opět ujal vedení. Za stavu 5:3 pro domácí tým, trenér Ostravy udělal změny v základní sestavě. Tento tah sice Ostravě přinesl v šesté minutě třetí třetiny čtvrtý gól, ale více se i přes jednu přesilovou hru a obrovskou snahu Ostravskému týmu ze zápasu vytěžit nepovedlo. Jičínskou radost ještě zvýšil tři sekundy před koncem gól do prázdné ostravské brány.

„Nedaří se nám naplňovat předsezonní cíle a potencionál, který v týmu je. Objevují se laciné chyby, které nás stojí výsledky a bodové zisky,“ řekl po zápase trenér FBC Jakub Robenek. Ostrava vítězí alespoň na střely v poměru 22:19, ty se ale nedařilo přesně zakončovat. „ Na to, jakou máme ofenzivní kvalitu, dáváme málo gólů, hodně šancí neproměňujeme, což se odrazilo i v dnešním zápase. A právě individuální chyby a slabá produktivita nás stály bodový zisk. Chceme – li hrát play off, musíme ztracené body nahnat jinde,“ řekl Robenek.

Šanci budou mít už příští týden, kdy se hráčky Ostravy představí na domácím hřišti proti Liberci.

Foto: regionycr.cz

 

 

Zobrazeno 1352 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste