ne., 4. prosinec 2022 13:42

Pardubický válec pokračuje!

Tomáš Dvořák (HC Dynamo Pardubice) a Jan Bernovský (HC Vítkovice Ridera) v pádu Tomáš Dvořák (HC Dynamo Pardubice) a Jan Bernovský (HC Vítkovice Ridera) v pádu Zdroj: Twitter @HCPCE
Hokejisté Pardubic si ve šlágru 21. kola Tipsport extraligy připsali již 11. výhru v řadě. Na soupeřově ledě obrali o body druhé Vítkovice a navýšili tak svůj náskok na 7 bodů.

 Na úvodní gól fanoušci nečekali dlouho. Již ve 40. vteřině se prosadil z první střely vítkovický Rastislav Dej, kterému nahrál bývalý pardubický obránce Juraj Mikuš. Následný tlak hostů Tomáš Zohorna ve 4. minutě neproměnil, pouze orazítkoval tyč Aleše Stezky. Na srovnání se však nečekalo dlouho. V čase 07:30 vstřelil gól od modré pardubický bek Tomáš Dvořák po vyhraném buly kapitána Patrika Poulíčka. Pardubice od další branky dělilo pouze 25 vteřin, kdy se po nahrávce Jana Košťálka opět trefil Tomáš Dvořák. První vyloučení v zápase přišlo v čase 08:31. Trest 2 + 2 minuty za vysokou hůl dostal hráč Dynama Ondřej Matýs. V čase 11:18 si hráči Dynama znovu zkomplikovali hru dalším faulem, dvouminutový trest za krosček byl udělen Davidu Musilovi. Přesilovku 5 na 3 Vítkovice nevyužily, avšak šest vteřin po návratu pardubického Matýse se prosadil Dominik Lakatoš z přihrávky od Rostislava Marosze. Na další zvrat ve hře se nečekalo dlouho. V čase 12:56 byl na dvě minuty vyloučen Petr Chlán za zdržování hry. Přesilovka netrvala dlouho. Po 13 vteřinách se totiž prosadila nejvýraznější pardubická posila tohoto ročníku Lukáš Radil. Asistenci si připsali Peter Čerešňák a Robert Říčka. Do konce třetiny se už žádný zvrat neodehrál, a proto třetina skončila za stavu 2:3. 

Druhá třetina se vyznačovala, stejně jako ta první, nedisciplinovaností hráčů Dynama. Nejprve v čase 21:11 obdržel dvouminutový trest za sekání pardubický útočník Robert Říčka, další byl udělen obránci Peteru Čerešňákovi za krosček v čase 21:51. Pardubice tak podruhé v zápase nabídly početní výhodu 5 na 3. Vítkovice přesilovku opět nevyužily. Následně řídili hru pardubičtí hokejisté. Svůj tlak proměnili v čase 27:41, kdy na 2:4 zvýšil Robert Kousal po nahrávce Lukáše Radila a Tomáše Zohorny. Na pomyslného koně poté naskočili vítkovičtí hráči a svůj tlak také využili v čase 33:52, kdy přihrávku od Jakuba Stehlíka proměnil Rastislav Dej, který si tak připsal druhou branku v utkání. Vítkovice v tlaku nepolevily. V čase 36:38 se dočkaly srovnání po gólu Robertse Bukartse, jemuž asistoval Lukáš Kovář. Závěr druhé třetiny ještě okořenila šarvátka mezi Dominikem Lakatošem a Lukášem Radilem, která nastala po zbytečném dohrání Petra Fridricha pardubickým Davidem Musilem. Rozhodčí rozdali dvouminutové tresty Lakatošovi, Radilovi a Musilovi. Pokračovalo se tak v situaci 5 na 4. Síly na ledě se vyrovnaly po 33 vteřinách, když vítkovický Peter Krieger dostal dvouminutový trest za “nedovolenou výstroj”. Druhá třetina, kterou ovládli hráči vítkovické Ridery, skončila nerozhodně 4:4. 

Třetí třetina tedy začala situací 4 na 4. Po 13 vteřinách byli hráči Dynama v plném počtu a začala jim přesilová hra 5 na 4 trvající pouhých 33 vteřin. Takto krátkou přesilovku hráči Dynama nevyužili a dál se pokračovalo v plném počtu. V poslední třetině se čekalo na gól déle než v první a druhé. K vidění bylo několik šancí, ve kterých ale hráči nechali vyniknout brankáře Aleše Stezku (Vítkovice) a Romana Willa (Pardubice). Oba týmy vyčkávaly na chybu soupeře. Ta přišla v čase 55:24, kdy se po chybě v obraně dostaly k zakončení hráči z Vítkovic. Stav se ale nezměnil díky Romanu Willovi, jenž se stihl skvěle přesunout a vykryl střelu. Oproti první a druhé třetině se také oba celky značně ukáznily. Do času 59:19 neproběhlo žádné vyloučení. Teprve 41 vteřin před koncem obdržel Robert Kousal dvouminutový trest za podrážení. Ve třetí třetině gól nepadl, a tak za stavu 4:4 šlo utkání do prodloužení. 

Do nastavené hry Vítkovice vstoupily s přesilovou výhodou, která trvala ještě minutu a 19 vteřin. Vítkovice ale šanci nevyužily, a tak se pokračovalo hrou 4 na 4 do následujícího přerušení. Poté se síly na ledě srovnaly na 3 na 3. Pětiminutové prodloužení nenabídlo rozuzlení duelu. O bonusovém bodu proto musela rozhodnout dovednostní disciplína – samostatné nájezdy. 

Jako první nájezdy odstartoval vítkovický Rostislav Marosz. Neproměnil. Za Pardubice vyjel mladičký Tomáš Urban, který puk úspěšně vsítil do brány. Vítkovický Petr Fridrich svůj nájezd proměnil. Druhou sérii nájezdů úspěšně zakončil Tomáš Zohorna. Roberts Bukarts ani Patrik Poulíček ve třetí sérii svůj nájezd nezvládli. Čtvrtá série, ve které vyjel na led nejprve Peter Krieger a pak následoval Jan Košťálek, také gól nepřinesla. Když se šlo za stavu 1:2 pro Pardubice do páté série, kterou začal vítkovický hráč Dominik Lakatoš, bylo jasné, že musí nájezd proměnit, jinak Vítkovice bonusový bod nezískají.

Naneštěstí pro Vítkovice Roman Will vychytal Dominika Lakatoše, zajistil tak Pardubicím bod navíc, a pomohl zvýšit svému týmu náskok v čele tabulky na 7 bodů. Pardubice si taktéž připsaly 11. výhru v řadě a navýšily klubový rekord v počtu výher v řadě v základní části.
Dosavadní rekord drží Oceláři z Třince se 13 výhrami v řadě v základní části.

Dynamo v Ostravar Aréně potvrdilo roli favorita. I přes absenci velkých jmen v sestavě dokázalo zdolat hokejisty Vítkovic a zvýšit svůj náskok v čele tabulky.

Zobrazeno 562 krát
Naposledy upraveno: po., 5. prosinec 2022 21:14

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste