út., 9. prosinec 2014 13:49

Pilař přestoupil do Viktorie Plzeň

  Plzeň - Záložník fotbalové reprezentace Václav Pilař přestoupil z bundesligového Wolfsburgu do Viktorie Plzeň. Pilař byl v Plzni na hostování s možností uplatnění obce, kterou Viktoria využila.

 

Pilař se Viktorii upsal na dva a půl roku. „Dotažení jeho přestupu z Wolfsburgu bylo jednou z klubových priorit zimního přestupového období,“ radoval plzeňský generální manažer Adolf Šádek. „Vše se díky vstřícnosti německého klubu dohodlo ve velmi krátké době a především s půlročním předstihem,“ doplnil Šádek.

Viktoria získala Pilaře v létě, aby se rozehrál po dlouhém zranění kolena. Hostování mělo trvat do konce ročníku 2014/2015. „Návrat do Plzně byl pro mě v létě jedinou možnou variantou a jsem šťastný, že to bylo pro všechny strany správné rozhodnutí.  Chci co nejvíc pomoct k titulu a také k postupu do evropských pohárů,“ prohlásil Pilař.

Levý plzeňský záložník nastoupil během podzimní části do všech šestnácti ligových zápasů, ve kterých vstřelil dva góly. Vrátil se i do reprezentace, kde na podzim měl pozici žolíka. Pilařův nejvýraznější moment byl v kvalifikačním zápase o Mistrovství Evropy, kde v nastaveném čase vstřelil Nizozemsku gól na 2:1.

Hradecký odchovanec do Plzně poprvé přestoupil v roce 2011. Po dobrých výkonech za rok přestoupil do německé Bundesligy, kde kvůli vážnému poranění kolena odehrál pouze devět soutěžních zápasů.

 

Zdroj fotografie: www.fcvictoria.cz

Zobrazeno 1041 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 16:25
Pro psaní komentářů se přihlaste