út., 9. prosinec 2014 19:39

Pokus nechat se sníst anakondou skončil nezdarem

Televizní stanice Discovery Channel poslední měsíc intenzivně propagovala novou show zvanou Eaten Alive neboli Sněden zaživa. Téměř vše, co potřebujete o tomto pořadu vědět, vám prozradí samotný název. Muž ve speciálním obleku se hodlal nechat pozřít obří anakondou pod dozorem televizního štábu. Velmi očekávaný dvouhodinový speciál běžel v televizi toto pondělí, ale sotva skončil, ozvali se lidé nespokojení nejen s koncem, jenž nechal všechny milovníky násilí a bizarností zklamané.

 

Dospělá anakonda většinou nemá problém ulovit velká zvířata, jako jsou jaguáři, srnky či prasata, a tak by si teoreticky měla poradit i s člověkem. Daly by se najít i relativně věrohodné případy. V praxi však tito velcí hadi o člověku jako o večeři příliš neuvažují. Zvlášť když je ten člověk navlečený do objemného obleku, speciálně navrženého týmem Discovery Channel, aby odolal celému hadímu arzenálu - jeho kousnutím, škrcení i žaludečním kyselinám.

Když Paul Rosolie, muž, který se chtěl dobrovolně nechat pozřít, konečně narazil na dost velkého jedince, had projevil pramalý zájem pochutnat si na něm a místo toho se pokusil utéct. A protože nechat se sníst hadem zaživa jde dost těžko bez hada, Rosolie rozhodl, že anakondě nedovolí odplazit se v míru. Začal jej provokovat a dráždit, na což obávaný predátor zareagoval podle očekávání. Nejprve kousanci, které však byly proti ochrannému obleku zcela bezmocné, následovanými obmotáním a škrcením, proti němuž, jak Rosolie ke své smůle zjistil, mu oblek imunitu nezajistil. Netrvalo dlouho a začal si stěžovat, že ztrácí cit v končetinách, a chvíli poté z akce zcela vycouval, když si zavolal štáb na pomoc.

 

 Tisíce lidí projevily svoje znechucení na Twitteru, kde kritizovaly zejména fakt, že v pořadu nazvaném „Pozřen zaživa“ nebyl nikdo zaživa pozřen.  Našli se i tací, kterým se nelíbilo, že Discovery Channel a Paul Rosolie propagovali show jako vědecký pořad, i když měl s vědou pramálo společného. Nemalý počet lidí byl proti vzniku pořadu již od jeho oznámení. Především proto, že jediný způsob, jak zachránit Rosolieho z hadích útrob, by anakondu bez pochyb stál život. Pořad, jenž měl údajně zvýšit povědomí o Amazonském pralese a jeho biodiverzitě, se tak dá pokládat za značně neúspěšný. 

 

Zdroj fotografie: iflscience.com

Zobrazeno 1988 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 15:58
Pro psaní komentářů se přihlaste