po., 8. prosinec 2014 21:40

Policejní helikoptéra objevila symbol svastiky na dně bazénu

Brazílie, Santa Catarina – Při letu policejní helikoptéry minulý pátek byla na dně bazénu soukromého majitele náhodně objevena svastika. Jedná se o symbol s bohatou historií a mnoha významy, který je známý hlavně díky nacismu. Policie nebude majitele bazénu trestně stíhat.

 

Helikoptéra civilní policie v Brazílii objevila tento víkend 7. prosince při jednom ze zásahů velký symbol svastiky na dně bazénu. Symbol spatřili důstojníci policie z helikoptéry, která přelétala nad pozemkem. Jejím cílem byla původně asistence při vyšetřování únosu. Objevení svastiky byla náhoda, nicméně díky její velikosti nešlo ani tak o štěstí, jako spíš o postřeh.

Sídlo majitele se nachází konkrétněji ve městě Pomerode, v jednom z 23 brazilských států, Santa Catarině. Jelikož se jedná o soukromý pozemek, proti majiteli nemohlo být vzneseno žádné obvinění. Mimo to se nejedná o stoupence nacismu a podle všeho se symbol nachází na svém místě už po dobu 13 let. K situaci se tak vyjádřil policejní úřad státu Santa Catariny.

Svastika je starobylý symbol vyskytující se po celém světě v mnoha kulturách jako symbol náboženství, různých organizací, vyjadřující pohlaví muže a ženy nebo i jako jednoduchý dekorativní prvek. V minulosti jí proslavil především Adolf Hitler, když jí použil jako symbol nacismu.

 

Zdroj fotografie: www.edition.cnn.com

Zobrazeno 1410 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 21:57
Pro psaní komentářů se přihlaste